Ο Στέλιος Ρόκκος μιλάει για την κόντρα Ρέμου-Σφακιανάκη και για τη «Χρυσή Αυγή»

7 Ιουλίου 2013

Ο Στέλλιος Ρόκκος μιλάει στο περιοδικό Like! της κυριακάτικης Espresso, στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουλόπουλο και δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις με την τόλμη που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα:

Καταρχήν θα ήθελα να ξεκινήσουμε από το συλλεκτικό άλμπουμ Η Γυναίκα Μέσα Μου. Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα προέκυψε από τα τραγούδια. Αγαπημένα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει γυναίκες στο παρελθόν. Αυτός ο τίτλος ήρθε γιατί καλύπτει κι άλλα πράγματα, όπως τη γυναικεία πλευρά του κάθε άντρα. Δεν υπάρχει άντρας που να μην έχει γυναικεία πλευρά, αφού μάνα τον μεγάλωσε. Η αισθητική του για κάποια πράγματα, ο ευαίσθητος εαυτός του. Αυτό ήθελα να θίξω με αυτό τον τίτλο και να βγάλω αυτή τη πλευρά μέσα από το cd.

Είστε ένας ευαίσθητος άντρας;

Μόνο το μ***ι μού λείπει. (γέλια)

Τι είναι αυτό που σας ευαισθητοποιεί σε διάφορα πράγματα;

Η ψυχή μου με οδηγεί σε αυτά, οι ευαισθησίες και γενικά η άποψη που έχουμε για τα πράγματα.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι;

Όσο έχουμε μπροστά τη γυναικεία μας πλευρά, όχι. (γέλια) Πρέπει να βάλουμε την αντρική μας. Κοίταξε, τα πράγματα ήρθαν έτσι, γιατί τον κόσμο –όχι μόνο την Ελλάδα!– τον διοικούν τεχνοκράτες, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν από ευαισθησίες και τέτοια πράγματα. Έχουν να κάνουν μόνο με το κέρδος και την απόλυτη ισοπέδωση των λαών. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το θέμα «άνθρωπος». Ο λαός έχασε το «εμείς», γιατί είχε μπροστά το «εγώ». Το «εμείς» μπορεί να ανατρέψει όλη αυτή την κατάσταση. Όταν συνεργαστούμε και δεν είμαστε έρμαια της τηλεόρασης και των lifestyle. Να αντισταθούμε σ’ αυτό τον τρόπο ζωής που μας έχουν μάθει να ζούμε και να πορευόμαστε. Αυτός ο τρόπος ζωής μάς οδήγησε εκεί που μας οδήγησε.

Δηλαδή;
Μας βάλανε να νιώθουμε οικονομικά πλούσιοι, χωρίς να είμαστε. Ξοδεύαμε λεφτά σαν πλούσιοι. Το κράτος ήταν συνένοχο με αυτούς τους τεχνοκράτες και μας ισοπέδωσαν. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να συνεργαστούμε εμείς οι άνθρωποι.

Οπότε η μόνη λύση που υπάρχει είναι η συνεργασία.
Είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αν μάθεις σ’ έναν τρόπο ζωής και στη ζωή του καναπέ, να λες την άποψή σου και να βρίζεις κάποιον όχι στα μούτρα, αλλά μέσω της τηλεόρασης… εκεί την πάτησε ο κόσμος. Άφησε την τηλεόραση να τον κάνει ζούλου και ρομποτάκι.

Πριν αναφέρατε ότι ζούσαμε σε μία «φούσκα». Αισθανθήκατε μέλος της;
Επειδή είμαι καλλιτέχνης, έχω μία άλλη ματιά για τα πράγματα. Βεβαίως την έχω πατήσει κι εγώ! Επειδή έχω άλλη ματιά, έχω πει πολλά «όχι» στη ζωή μου. Πιο πολλά «όχι» απ’ όσα «ναι».

Έχετε μετανιώσει γι’ αυτά τα «όχι»;
Όχι βέβαια. Ίσα ίσα που είμαι περήφανος για μένα που είπα «όχι». Δηλαδή να σε δελεάζει κάποιος με κάτι που θα ’θελες πολύ, γιατί φοβόσουν το μετά.

Εσείς θα βγαίνατε δημόσια να εκφράσετε τις πολιτικές σας απόψεις; Στην προκειμένη, αν στηρίζατε τη Χρυσή Αυγή;
Αν ήμουν, βεβαίως θα έβγαινα να το πω. Αλλά δεν είμαι. Αν ήμουν, θα έβγαινα και θα έλεγα «είμαι Χρυσή Αυγή γι’ αυτόν και αυτόν το λόγο». Γι’ αυτό μου φαίνεται πολύ παράξενο να το πει ένα παιδί σαν τον Γιάννη. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν είναι το πρόβλημά μου αυτό.

Την άνοδό της πώς την αντιλαμβάνεστε;
Αν δεις την ιστορία εδώ και πολλά χρόνια, σε τέτοια κραχ και σε περίοδο κρίσης σημειώνονται τέτοια ακραία φαινόμενα. Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν είμαι στο φασιστικό «να τους κάνουμε», «να τους διώξουμε». Απλώς δεν συμφωνώ καθόλου με τον τρόπο που λειτουργούν. Είμαι πολύ πιο δημοκρατικό μυαλό για να δεχτώ κάτι τέτοιο. Αλλά ούτε μπορώ να κριτικάρω και να μιλήσω με τρόπο, όπως μιλάει η Κανέλλη. Και αυτό είναι φασιστικό από τη μεριά της. Οk, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν παιδεία και να αποφασίζουν τι τους κάνει καλό, να το υποστηρίζουν και να πορεύονται μ’ αυτό. Δεν είναι ωραία αυτά: Εγώ είμαι Ολυμπιακός, εσύ Παναθηναϊκός, άντε γ@μ$σου. Αυτό δεν μου ταιριάζει. Δημοκρατία είναι να υποστηρίζω μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου το δικαίωμά σου να μιλήσεις, άσχετα αν εγώ έχω αντίρρηση με αυτά που λες.

Βάλατε ποτέ την καριέρα πάνω από την προσωπική ζωή ή το ανάποδο;
Προσπαθώ να είμαι ok με τον εαυτό μου και να κρατάω τις ισορροπίες. Και βέβαια προσέχω τη δουλειά μου, να είμαι εντάξει με τα τραγούδια μου, με τους μουσικούς και με το κοινό μου.

Έχετε ήδη τέσσερα παιδιά. Είναι στα σχέδιά σας να ξαναγίνετε πατέρας;
Όχι, καθόλου. Όμως, μου έβαλε την ιδέα μία συνάδελφος-φίλη μου να δώσουμε λεφτά και να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο εκεί πέρα για τους Γιατρούς χωρίς σύνορα, να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας. Σκέφτομαι, όταν θα είμαι σε θέση να το κάνω, να το ονομάσω με το όνομα της κόρης μου (σ.σ. της Δέσποινας) και να την πάω εκεί. Θέλω να την «τραυματίσω» λίγο, γιατί είναι καλό να βλέπουμε και αυτή την πλευρά της ζωής. Μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει πολλά παιδιά, αλλά και το δικό μου, που είναι πιο μικρό και ζει λίγο πιο εύκολα από μερικά άλλα.

Πλέον τα παιδιά έχουν μάθει να μεγαλώνουν με μεγαλύτερη άνεση, όταν υπάρχει αυτή;
Κοίτα να δεις, το παιδί είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο απ’ οτιδήποτε στον κόσμο. Αν μπορείς, το μεγαλώνεις σαν βασιλόπουλο. Καλό είναι μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία να τους δείχνεις κι άλλες πλευρές και να μη ζουν σ’ ένα γυάλινο κόσμο. Τα παιδιά μου έτσι τα έχω μεγαλώσει. Εύκολα και δύσκολα. Τα έχω ζορίσει αρκετές φορές.

Υπάρχει μία πληροφορία που σας θέλει το χειμώνα να συνεργάζεστε με τον Σάκη Ρουβά.
Συζητάω διάφορα πράγματα και θα τα ξέρω σε λίγες ημέρες.

Πηγή περιοδικό Like!