Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο: Οι 13 Ελληνες που δεν αγωνίζονται με τα ελληνικά χρώματα.

6 Αυγούστου 2016

Εκτός από την Ελληνική αποστολή, στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα βρούμε 13 Ελληνόπουλα που αγωνίζονται με άλλη σημαία. Αυτό σημαίνει πως πέρα των 96 αθλητών της αποστολής που θα πατήσουν στους Ολυμπιακούς, θα παρακολουθήσουμε ακόμα 13 Έλληνες, με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, Αυστρίας, Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Κύπρου.

Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα:

xondrokoukis

 

 

Δημήτρης  Χονδροκούκης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος με την Ελλάδα σε κλειστό στίβο το 2012, αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Κύπρου μετά την περιπέτεια που είχε, όταν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών λίγο πριν τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αντώνης Μαρτασιάδης: Έρωτας ήταν η αιτία που ο Έλληνας αθλητής της Άρσης Βαρών αγωνίζεται με τα χρώμτα της Κύπρου. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και μέχρι πέρσι αγωνιζόταν με τα ελληνικά χρώματα στη κατηγορία 85 κιλών, άλλαξε σημαία όταν πήρε Κυπριακή  υπηκοότητα λόγω του αρραβώνα του με Κύπρια.

maroulis

Έλενα Μαρούλις: Αυτή είναι η Έλενα,  ένα από τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας πάλης. Αγωνίζεται στην κατηγορία 53 κιλών με τις ΗΠΑ έχοντας πρωτιές σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Λία Γιαννίτσας: Η Ελληνίδα στη ομάδα πόλο της Αυστραλίας. Ξεκίνησε το άθλημα στο Σίδνεϊ σε ηλικία 14 χρονών και αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες παίκτριες της εθνικής ομάδας.

Θανάσης Κοκκινάκης: Αγωνίζεται στο τένις. Γεννήθηκε στην Αυστραλία και αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας. Έλληνας ομογενής, φυσικά, μιλάει ελληνικά.

alexandri

Αννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή: Οι δύο αδελφές εκπροσωπούν την Αυστρία στο  άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Στους Ολυμπιακούς παίρνουν μέρος ως ντουέτο, ενώ πέρσι κατέκτησαν μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού.

sideristasiadis

Σιδέρης Τασιάδης:  Αγωνίζεται ως αθλητής του κανόε καγιάκ με τα χρώματα της Γερμανίας. Γεννήθηκε στη Θράκη και ζει με την οικογένεια του στη Γερμανία.  Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2012, ενώ κατέχει τέσσερα μετάλλια στο ομαδικό παγκόσμιων πρωταθλημάτων.
Αφροδίτη Κυρανάκου: Δεινή ιστιοπλόος.  Ζει στην Ολλανδία και μετέχει στους Ολυμπιακούς στα σκάφη 470.

Ζοζεφ Πολοσιφάκις:  Εκπροσωπεί τον Καναδά στο άθλημα της  Ξιφασκίας με τα χρώματα του Καναδά. Γεννήθηκε το 1990 στο Μόντρεαλ.

in Vancouver, B.C., on Wednesday June 6, 2012. The Canadian Press Images PHOTO

Ντόνα Βακάλις: Αγωνίζεται με την ομάδα του Καναδά ως αθλήτρια του Μοντέρνου Πένταθλου. Εχει γεννηθεί στο Τορόντο, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τα χρώματα της Ελλάδας ενώ και αυτή, αγωνίζεται πλέον κάτω από τη σημαία του Καναδά.

Αλεξάντερ Μασιάλας: Είναι ξιφομάχος.  Γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο. Το 2012 αναδείχθηκε 4ος ολυμπιονίκης στο ομαδικό και το 2015 ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής.

louloudis
Κώστας Λουλούδης: Όπως βλέπεις και από τη φωτογραφία οΚώστας είναι κωπηλάτης και θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Βρετανίας. Μετέχει στη τετράκωπο και το 2012 στο Λονδίνο είχε αναδειχθεί χάλκινος ολυμπιονίκης στην οκτάκωπο.