Οι 5 χειρότερες συμβουλές δίαιτας και γιατί δεν πρέπει να τις ακολουθείς

27 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί να παίρνεις οικονομικές συμβουλές από τον λογιστή σου, επαγγελματικές συμβουλές από ένα συνάδελφό σου, αλλά σπάνια ψάχνεις συμβουλές για τη δίαιτα που θέλεις να κάνεις από τον γιατρό σου!

Οι φίλες σου, η μαμά σου και οι συγγενείς σου είναι εκείνοι που σου δίνουν συνήθως τις συμβουλές τους για τη δίαιτα βασιζόμενοι στη δική τους εμπειρία ή στην εμπειρία που είχε η φίλη μιας φίλης. Ανακάλυψε ποιες είναι οι χειρότερες συμβουλές για δίαιτα και γιατί μάλλον δεν θα έχουν αποτέλεσμα:

Μέτρα θερμίδες: Όλες οι γυναίκες μετρούν θερμίδες, κάποια έχασε κιλά κι έτσι πιστεύεις ότι κι εσύ θα καταφέρεις να αδυνατίσεις. Αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή και μετράς ακόμα και τις θερμίδες της… τσίχλας που μασάς, τότε δύσκολα θα μπορέσεις να παραμείνεις πιστή στη δίαιτά σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει να ανακαλύψεις ποιες τροφές σε παχαίνουν αλλά και πως θα καταφέρεις να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή.

Πιες μηλόξυδο: Η τελευταία μανία των ανθρώπων που ασχολούνται με δίαιτες είανι το μηλόξυδο. Σύμφωνα με τις συμβουλές τους μια δόση μηλόξυδου κάθε πρωί μπορεί να σου κόψει την όρεξη! Μπορεί το μηλόξυδο να μην κάνει κακό –εκτός αν προκαλέσει σε ορισμένους καούρες- αλλά δεν κόβει την όρεξη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καφές μπορεί να ξεγελάσει την πείνα σου περισσότερο!

Αποτοξίνωση: «Κάνε αποτοξίνωση με χυμούς μια εβδομάδα πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα» λένε κάποιοι πιστεύοντας ότι έτσι θα «κλείσει» το στομάχι και η δίαιτα θα ξεκινήσει πιο εύκολα. Οι ειδικοί λένε ότι αποτοξίνωση με … διατροφή δεν υφίσταται ενώ μπορεί να σου στερήσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να κάνεις μια σωστή διατροφή.

Μην τρως πρωινό: Για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου δεν πρέπει να αποφεύγεις το πρωινό αλλά το αντίθετο. Ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις πιστή στη διατροφή σου όλη τη διάρκεια της μέρας.

Κόψε τους υδατάνθρακες: Οι υδατάνθρακες παχαίνουν οπότε αν τους διαγράψεις από το μενού σου τότε εύκολα θα χάσεις κιλά, πιστεύουν οι περισσότεροι. Για κάποιους ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι καλό αφού οι υδατάνθρακες μπορεί αν τους δημιουργούν φούσκωμα. Αν τους κόψεις, όμως, εντελώς μάλλον κακό θα κάνεις στη δίαιτά σου. Οι υδατάνθρακες ολικής άλεσης μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά!