Νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνες και ελιές

1 Σεπτεμβρίου 2015
Νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνες και ελιές

Λατρεύεις τα ζυμαρικά και ενθουσιάζεσαι με κάθε νέα συνταγή που ανακαλύπτεις; Εμείς σου προτείνουμε μία πολύ θρεπτική και γευστική με μελιτζάνες και ελιές, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Υλικά που θα χρειαστείς:

500 γρ. φιογκάκια ή πένες

2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

4 ντομάτες αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 κ.σ. πελτές

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. ελιές

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλ. τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι σοτάρεις το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτεις τους κύβους μελιτζάνας που έχεις αφήσει για περίπου 20 με 30 λεπτά μέσα σε ένα τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους, αφού πρώτα τους έχει αλατίσει. Μόλις ροδίσουν προσθέτεις τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ που έχεις αραιώσει με ένα φλιτζάνι νερό. Ρίχνεις στο μείγμα αλάτι και πιπέρι και έπειτα τις ελιές.

Παράλληλα, βάζεις τις πένες ή όποια ζυμαρικά έχεις διαλέξει να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις ελάχιστα και τα ρίχνεις στο κατσαρολάκι με τη σάλτσα. Σερβίρεις στα πιάτα και προσθέτεις τυρί τριμμένο.