Να μη σου τύχει: Στην πέφτει το αγόρι της φίλης σου; Μάθε πως θα το χειριστείς!

24 Νοεμβρίου 2014
αγόρι φίλης

Στην αρχή, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες ήταν «Μπα, δε παίζει… ιδέα μου θα είναι». Τελικά όχι μόνο δεν ήταν, αλλά (επειδή η φίλη σου δεν είναι και καμία χαζή) ο τύπος έχει φτάσει στο σημείο να ρισκάρει τη δική τους σχέση και τη δική σας φιλία. Κατ’ εμέ χρειάζεται μια δυο μπούφλες να συνέλθει, όμως επειδή αυτός δεν είναι και ο καλύτερος χειρισμός της κατάστασης, άκου τι θα κάνεις!

Για αρχή σιγουρεύσου πως έχεις καταλάβει καλά και πως δεν είναι απλά ο δικός του τρόπος οικειότητας.

Εξέτασε τη συμπεριφορά σου: Ξέρεις τι λένε, «ποτέ δε φταίει μόνο ένας». Ξεσκόνισε τη μνήμη σου! Μήπως του έστειλες κάποια στιγμή «παρεξηγήσιμα» μηνύματα; Η οικειότητα μερικές φορές παρεξηγείται.

Δείξε του ότι δεν ενδιαφέρεσαι:Μη τον ενθαρρύνεις και άρχισε να κρατάς μια σταθερή σχετικά «παγερή»-αδιάφορη στάση απέναντί του και προσπάθησε να αποφεύγεις να μείνεις μόνη μαζί του.

Αν επιμένει, πιάσε τον και μίλα του: Κάποια στιγμή, που θα τον πετύχεις μόνο, πιάσ’ τον και εξήγησέ του όσο πιο κατανοητά μπορείς πως δεν ενδιαφέρεσαι και πως μ’ αυτό που κάνει πέφτει στα μάτια σου, τόσο ως άντρας όσο και ως άνθρωπος (άουτς!). Και πες του ορθά κοφτά πως αν συνεχίσει θα αναγκαστείς να τα αποκαλύψεις όλα στη φίλη σου.

Αν τελικά είναι τόσο «σκουλήκι»: Αν δεις πως δεν καταλαβαίνει από λόγια, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με απόλυτη ειλικρινά στην φίλη σου. Ξέρω, μπορεί μια τέτοια συζήτηση να σε τρομάζει, φοβούμενη πως θα τα βάλει μαζί σου ή πως θα ρισκάρεις να τη χάσεις, αλλά σκέψου πως και μη λέγοντάς της το ρισκάρεις το ίδιο. Εκτός αυτού, αν ήσουν στη θέση της δε θα προτιμούσες να ξέρεις την αλήθεια, ακόμη κι αν πόναγε, παρά να ζεις μέσα σε ένα ψέμα, όσο ωραίο κι αν ήταν. Θυμήσου, να είσαι απόλυτα ειλικρινής, εξήγησέ της πόσο άσχημα νιώθεις για ό, τι συμβαίνει, πως σε καμία περίπτωση δεν το προκάλεσες, πως έχεις ήδη μιλήσει σε εκείνον, αλλά δεν παίρνει από λόγια και πως  -ναι- φοβάσαι μη τη χάσεις. Το πιθανότερο είναι να πληγωθεί, να μη σε πιστέψει στην αρχή και να σου ζητήσει λίγο χρόνο κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Πες της πως την αγαπάς και πως το καταλαβαίνεις και θα το σεβαστείς και  θύμησέ της πως την αγαπάς και πως θα είσαι εκεί για εκείνη όταν είναι έτοιμη. Μπορεί να της πάρει λίγο χρόνο, αλλά αν είστε πράγματι καλές φίλες, το πιθανότερο είναι να αναζητήσει τη συντροφιά σου για να μπορέσει να ξεπεράσει και το χωρισμό της.

Στην περίπτωση που το αγόρι της κολλητής σου στην πέφτει… και σου αρέσει: Καταλαβαίνουμε πως το να σου δείχνει ερωτικό ενδιαφέρον κάποιος πάντα είναι κολακευτικό και πως το απαγορευμένο ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία, αλλά μέχρι εκεί! Να θυμάσαι πως είναι το αγόρι της φίλης σου, κάτι που ηθικά τον κάνει απαγορευτικό, εκτός αν είσαι πρόθυμη να ρισκάρεις τη φιλία σου για ένα φλερτ. Να ξέρεις πάντως πως δεν ξεκινάς και με τα καλύτερα δείγματα (ποιος σου λέει ότι δε θα κάνει τα ίδια και σε σένα;) Στην τελική, τόσοι άντρες υπάρχουν εκεί έξω! Αξίζει να ρισκάρεις μια καλή φιλία για ένα φλερτ; Μπες στη θέση της φίλης σου και αναλογίσου λίγο πως θα ήταν αν στο έκανε εσένα. Δεν είναι και ό, τι καλύτερο, σωστά;