Μύθοι κι αλήθειες για το σεξ: To πραγματικό μυστικό για "καλύτερο σεξ"!

4 Ιανουαρίου 2015
Σεξ μυστικό

Οι προτάσεις για ένα καλύτερο σαλόνι, ένα πιο νόστιμο κέικ, μία πιο λειτουργική σχέση, ένα πιο παθιασμένο σεξ, είναι συχνά από μόνες τους παγίδες εάν δεν περιέχουν και τις λεπτομέρειες που για ορισμένα άτομα θεωρούνται αυτονόητες. Συμβαίνει συχνά, να έχουμε κάτι που δεν μας ικανοποιεί αρκετά ή απλώς αναζητούμε μία πινελιά ανανέωσης και αναζητώντας την αλλαγή να αντιγράφουμε ότι προτείνουν οι φίλες, οι γνωστές και τα μέσα. Όλη η καλή σου πρόθεση μπορεί να καταλήξει σε "ναυάγιο",αν απλώς επιλέξεις να αγνοήσεις ή να κρύψεις το πρόβλημα.

Η σχέση σας, ενώ είναι πολύ όμορφη και εξελίσσεται σε όλα, φαίνεται να έχει βαρετό σεξ. Νιώθεις πως δεν τα μοιράζεται όλα μαζί σου ή πως έχει γίνει πλέον ρουτίνα για εκείνον. Κάνετε σεξ συγκεκριμένες μέρες, ώρες, σε συγκεκριμένο σημείο και σε μία συγκεκριμένη στάση. Καθώς λοιπόν επιθυμείς να βελτιωθεί κι αυτό το λιγότερο πετυχημένο μέρος της σχέσης, προσπαθείς να βρεις τα διάφορα τρικ για «το καλύτερο σεξ της ζωής σας».

Το απαραίτητο εργαλείο για να ξέρεις πώς να κάνεις την καλύτερη χρήση κάθε συμβουλής που βλέπεις πως ταιριάζει στο δικό σας σεξ, είναι να ξέρεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ το σεξ. Πιο αναλυτικά λοιπόν, με  την έννοια σεξουαλική δραστηριότητα, σεξουαλική λειτουργία ή αλλιώς σεξ αναφερόμαστε στο σεξουαλικό κύκλο του ανθρώπου, ο οποίος αποτελείται από τα ακόλουθα τέσσερα στάδια:

i.            Επιθυμία – όπου η φαντασία του ατόμου ξεκινά να δημιουργεί σεξουαλικά σενάρια και σκηνικά και ταυτόχρονα αυξάνεται η επιθυμία του σχετικά με την σεξουαλική επαφή

ii.            Διέγερση – κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία πλέον μεταφράζεται σωματικά και στον άνδρα και στην γυναίκα (το πέος του άνδρα διογκώνεται, επιμηκύνεται και ανορθώνεται, με αποτέλεσμα να αποκτά στύση, ενώ η γυναίκα παρουσιάζει εφύγρανση του κόλπου, διόγκωση της κλειτορίδας και των χειλέων του αιδοίου, αύξηση του όγκου των μαστών και σκλήρυνση των θηλέων καθώς και αύξηση του ρυθμού αναπνοής και της καρδιακής λειτουργίας)

iii.            Οργασμός – ακολουθεί η κορύφωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης που απελευθερώνει την σεξουαλική και την σωματική ένταση μέσα από ρυθμικούς σπασμούς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων των συντρόφων (η εκσπερμάτιση του άνδρα είναι η αναπόφευκτη οργασμική συμπεριφορά του)

iv.            Ηρεμία – και τελειώνοντας, επέρχεται η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση ώστε να ολοκληρωθεί αυτός ο σεξουαλικός κύκλος και το άτομο να προετοιμαστεί για την επόμενη φορά (για την γυναίκα, η επόμενη φορά μπορεί να είναι και αμέσως μετά, ο άνδρας όμως θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς σεξουαλικό ερεθισμό, την λεγόμενη ανερέθιστη περίοδο).

Ο τρόπος που συνδέονται αυτά τα τέσσερα στάδια μεταξύ τους αν και θεωρητικά μπορεί να μοιάζει περίπλοκος, έρχεται απόλυτα φυσικά. Το βασικότερο συστατικό για την σύνδεση αυτή είναι κάθε ένα στάδιο να φτάνει στην κορύφωσή του. Αν για παράδειγμα, υπάρχει μία μέτρια επιθυμία, αυτό θα φέρει μοιραία και μία ακόμη πιο μέτρια διέγερση και σίγουρα δεν εξασφαλίζει τον οργασμό. Ο λόγος λοιπόν που τόσα και τόσα λέγονται για το προκαταρκτικό παιχνίδι είναι γιατί το έχει ανάγκη ο εγκέφαλος τόσο του συντρόφου σου όσο και ο δικός σου. Τα προκαταρκτικά πρόκειται να ενισχύσουν και να ανεβάσουν την επιθυμία αλλά και την διέγερσή σας, ώστε να σας οδηγήσουν σε έναν πραγματικά έντονο οργασμό. Μία μειωμένη επιθυμία για σεξ, δεν θα προσφέρει ιδιαίτερα σκληρή στύση σε εκείνον και κολπική εφύγρανση σε εσένα. Ένα από τα δύο ή και ο συνδυασμός τους, θα φέρουν ενόχληση και στους δυο σας και αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αρνητικά για την ήδη μειωμένη επιθυμία που υπήρχε εξ’αρχής. Ο οργασμός σε μία τέτοια επαφή δεν φαίνεται να έρχεται ποτέ.

Ξεκινώντας λοιπόν να κάνετε σεξ και να εφαρμόσεις όσα έχεις ξεσηκώσει από άρθρα και φίλες, χρειάζεται να εστιάσεις αρχικά στα στάδια του σεξουαλικού σας κύκλου και να χρησιμοποιήσεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου προς όφελός σας. Έχε στο μυαλό σου πως για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, χρησιμοποιείς κάθε τρικ ως επιπλέον ενίσχυση του κάθε σταδίου. Συνεπώς, αν θέλεις να χρησιμοποιείς αυτή τη στάση που υπόσχεται και στους δύο σας απόλυτη σεξουαλική κορύφωση, άρα το τρίτο στάδιο, μην ξεχνάς την σημασία των προηγούμενων δύο σταδίων. Μόνο η επιτυχώς ολοκληρωμένη δράση σε κάθε στάδιο, θα αφήσουν και εσένα αλλά και εκείνον να προχωρήσετε για να πετύχετε ευκολότερα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και έτσι σιγά σιγά θα βρείτε και εσείς τα δικά σας προσωπικά τρικ που θα μοιράζεσαι μετά και εσύ με τις φίλες σου.

*Από την Αγγελική Τζάνου, BSc Ψυχολογία - MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Sex Therapy

(210 77 1000 4,  6972586625 – [email protected] https://www.facebook.com/tzanouaggelikipsy