Μακιγιάζ: Μυστικά για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το καλοκαίρι

14 Αυγούστου 2016
Μακιγιάζ: Μυστικά για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το καλοκαίρι

Τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά τις εβδομάδες του Αυγούστου, που η θερμοκρασία φτάνει στα ύψη και η υγρασία “σπάει κόκκαλα”, θεωρείς μάταιο να εφαρμόζεις καθημερινά το foundation σου. Σίγουρα, η ζέστη και ο ίδρωτας μπορούν να δημιουργήσουν το χειρότερο αποτέλεσμα, αλλά αν γνωρίζεις μερικά χρήσιμα tips τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβεί. Η επιδερμίδα του προσώπου σου θα δείχνει υπέροχη και λαμπερή.

Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να κρατήσεις μερικές σημειώσεις.

1. Εφάρμοσε σωστά το make up σου

Το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να εφαρμόζεις το foundation σου κάνοντας γρήγορες κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα από το προϊόν σου. Θα μπορούσες, ίσως να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις και ένα πινέλο.

2. Συνδύασέ το με το κατάλληλο primer

Διάλεξε ένα primer που είναι κατάλληλο για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, ώστε να είσαι σίγουρη πως το μακιγιάζ σου θα έχει μεγάλη διάρκεια. Προτίμησε ένα oil free προϊόν που έχει πιο ανάλαφρη σύνθεση.

3. Λίγες σταγόνες από έλαιο καρύδας κάνουν θαύματα

Αν έχεις αποφασίσει να φωτίσεις μερικά σημεία με το foundation σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές σταγόνες από έλαιο καρύδας για να “κλειδώσεις” το αποτέλεσμα και να δείχνει ομοιόμορφο.

4. Μάθε πώς θα “κλειδώσεις” το αποτέλεσμα

Μπορεί η λύση που προτιμούσες μέχρι τώρα να ήταν αυτή της πούδρας για να “κλειδώσεις” το αποτέλεσμα, αλλά αυτή τη φορά μπορείς να δώσεις μια ευκαιρία στα μαντηλάκια κατά της γυαλάδας που απορροφούν τη λιπαρότητα και δημιουργούν ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.