Μακαρόνια με λουκάνικα σπανάκι και κουκουνάρι

26 Μαρτίου 2014

Μακαρόνια με λουκάνικα σπανάκι και κουκουνάρι για ένα εύκολο γρήγορο και οικονομικό βραδινό!

Τι θα χρειαστείς

396γραμ. λουκάνικα κομμένα σε διαγώνιες πένες

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

170γραμ. ζυμαρικά φιογκάκια

283γραμ. λευκά φασόλια στραγγισμένα

1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

½ του φλιτζανιού ζωμός λαχανικών

1 φλιτζάνι με ντοματάκια

141γραμ. σπανάκι

½ του φλιτζανιού καβουρδισμένο κουκουνάρι

Πως θα το φτιάξεις

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξε τα και τοποθέτησε σε μια άκρη. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά πρόσθεσε το τηγάνι. Ψήσε μέχρι να πάρει το κουκουνάρι ένα χρυσαφί χρώμα περίπου για 3 λεπτά. Στην συνέχεια τοποθέτησε το σε μια άκρη. Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε και ζέστανε σε μέτρια προς χαμηλή θερμότητα τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρισε το λουκάνικο για 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στην συνέχεια πρόσθεσε το σπανάκι, τα φασόλια και τα ντοματάκια ψήσε μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε και τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα. Τέλος γαρνίρισε με το κουκουνάρι και σέρβιρε ζεστό.