Μάγδα Τσέγκου: «Αντιμετώπισα προβλήματα υγείας λόγω άγχους. Ήμουν τρελή με τη δουλειά. Όμως μετά από τα χειρουργεία, που χρειάστηκε να κάνω, άλλαξα τη ζωή μου»

15 Δεκεμβρίου 2013

Η δημοσιογράφος  Μάδγα Τσέγκου, συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά, μίλησε στο  JOY και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για τη διαδρομή της από το Ριζοβούνι Πρέζερας έως την Αθήνα και τα τηλεοπτικά πλατό, τα θέματα υγείας που αντιμετώπισε εξαιτίας της πολλής δουλειάς, αλλά και τη σχέση της με τον δημοφιλή παρουσιαστή.

«Η ζωή μου ήταν μεταξύ δυο χωριών, του Ριζοβουνίου και του Θεσπρωτικού Πρεβέζης», θα πει η Μάδγα, η οικογένεια της οποίας ζει στην Πρέβεζα. «Το χωριό είναι μέσα στην καρδιά μου, πηγαίνω κάθε μήνα!», θα προσθέσει και θα μιλήσει για τα όνειρα των παιδιών που μεγαλώνουν στην επαρχία :«Μεγάλωσα πανέμορφα εκεί! Σε ένα χωριό 1000 κατοίκων μπορείς να ονειρεύεσαι τα πάντα, τα όνειρα δεν έχουν κάτι να τα σταματάει, ξέρω παιδιά που σπούδασαν χωρίς να πάνε ποτέ φροντιστήριο και παιδιά που είχαν τα πάντα και δεν έκαναν τίποτα.» 

Η Μάγδα θυμάται, μάλιστα,  τα πρωινά που με τον παππού  της έβλεπαν τον Αυτιά και τον Βαρεμένο στον Παπαδάκη.«Θυμάμαι πάντα αυτή την εικόνα με τον παππού στο ντιβάνι και τη σόμπα δίπλα να βλέπουμε Παπαδάκη»διευκρινίζοντας ότι ακόμα τότε δεν είχε σκεφτεί ότι θα ήθελε να κάνει την ίδια δουλειά.

Όσο για το πώς κατάφερε να φτάσει εδώ που έφτασε, θα πει «Δεν είναι μόνο ότι ήμουν τυχερή, δούλεψα και πάρα πολύ. Έχω στερηθεί πάρα πολλά για να αντέχω κάθε μέρα. Σήμερα, όχι τόσα… Έκανα πολλή υπομονή, δεν ήταν εύκολο να ξυπνάω από τα χαράματα, να αντέχω σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον».

«Με τον Αυτιά είμαστε πια οικογενειακοί φίλοι», αναφέρει η Μάδγα για τον επι χρόνια συνεργάτη της και θα συμπληρώσει: «Ο Αυτιάς με άλλαξε πάρα πολύ, ήταν σχολείο για μένα. Αν δεν ήμουν με τον Γιώργο, θα είχα λιγότερη εμπειρία και σιγουριά. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο στηρίζεσαι πάνω του, κάθεται σε συμβουλεύει. Είναι αυτοδημιούργητος, έχει περάσει πάρα πολλά, ξεκίνησε μόνο τους από την περιφέρεια... Έχουμε κοινή πορεία με τον Γιώργο και με καταλαβαίνει. Θα τον κάνω κουμπάρο μου!» 

NANSY 22 MAGDA TSEGOU A PART JOY SEASON 2 from joy tvgreece on Vimeo.

 

Η Μάγδα Τσέγκου, όμως, αναφέρθηκε και στα προβλήματα υγείας στα οποία την οδήγησε η πολλή δουλειά : «Μπροστά μου κάποτε ήταν μόνο  η δουλειά, αλλά κάποια στιγμή αντιμετώπισα προβλήματα υγείας. Έκανα δυο χειρουργεία και ο γιατρός μου είπε «ή θα κόψεις το άγχος ή θα τα ξαναπούμε»... Αλλάζεις φιλοσοφία μετά, αλλάζεις τον τρόπο που θα δεις τα πράγματα. Έρχεται μια μέρα που θα πρέπει να επιλέξεις ή θα συνεχίσεις να τρέμεις από το στρες και θα δουλεύεις 15ωρα ή τα αλλάζεις – θες δε θες. Τα άλλαξα όλα στην καθημερινότητα μου, ήμουν μια τρελή με τη δουλειά, ενώ η καθημερινότητα θέλει καλή διαχείριση, ηρεμία… Το υπερβολικό άγχος, το τρέξιμο και το πολύ πρωινό ξύπνημα μου έκαναν κακό» .