Λαμπερές φωτογραφίες από ξέφρενα πάρτι στην Ίμπιζα - Πως οργίαζαν οι διάσημοι στη Μεσόγειο

5 Δεκεμβρίου 2013

Η Ίμπιζα αποτελεί μέχρι και σήμερα τον απόλυτο προορισμό των αμετανόητων clubbers, μιας και το νησί έχει μεγάλη ιστορία στα ξέφρενα πάρτι. Τη δεκαετία του '80, το νησί που δεν κοιμόταν ποτέ, γέμισε με party animals που το μόνο που αναζητούσαν ήταν ατελείωτη διασκέδαση χωρίς κανόνες.

Ο Βρετανός φωτογράφος Derek Ridgers απαθανάτισε τις πιο ξέφρενες στιγμές στην Ku το 1984, τη μεγαλύτερη ανοιχτή ντισκοτέκ στον κόσμο τη δεκαετία του '80. Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος της έκθεσης Ibiza, Moments in Love. Ο φωτογράφος συνέλαβε με την κάμερά του την εξωφρενική κουλτούρα της διασκέδασης του νησιού, που μερικά χρόνια αργότερα θα μάγευε τέσσερις DJs από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Danny Rampling και Paul Oakenfold. Οι DJs έφυγαν με τόσο μεγάλη έμπνευση που με την επιστροφή τους στο Λονδίνο λάνσαραν τα club Shoom και Spectrum, δημιουργώντας την acid house ανεβάζοντας στα ύψη τη μουσική βιομηχανία της Αγγλίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 η Ίμπιζα φιλοξενούσε τρία από τα πιο δημοφιλή κλαμπ του κόσμου, ανάμεσά τους και το Ku το οποίο ήταν χτισμένο γύρω από μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων. Το Amnesia ήταν το κλαμπ που η διασκέδαση ξεκινούσε πολύ αργά το βράδυ και τελείωνε με την ανατολή του ήλιου, ενώ η Pacha ήταν η τοπική ντισκοτέκ που απέκτησε παγκόσμια φήμη. Η έκθεση παρουσιάζει επίσης τη δουλειά δύο ακόμη καλλιτεχνών: του illustrator και graphic artist Yves Uro, του ανθρώπου πίσω από τις αφίσες της Ku και του Armin Heinemann, του ιδιοκτήτη της Paula's Ibiza, μιας ιδιαίτερης μπουτίκ. Ο φωτογράφος Derek Ridgers είναι γνωστός για την club/street culture δουλειά του κι έχει ασχοληθεί με πολλά βρετανικά κινήματα, όπως punk, fetish, skinhead και νεορομαντισμός. Όσο για τον φωτογραφικό του φακό, έχει καταφέρει να απαθανατίσει πολλές σημαντικές προσωπικότητες, από τον James Brown στις The Spice Girls, τον Clint Eastwood στον Johnny Depp, καθώς και τον Tony Blair,τον gangster 'Mad' Frankie Fraser, τον συγγραφέα Martin Amis και την σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood.

Party animals στο Ku πιθανότατα το 1984

Οι θαμώνες επιδεικνύουν το στιλ τους!

Το ανδρόγυνο στιλ αποτελούσε τάση

Πόσο ρέιβ να αντέξει κανείς; Η ξεκούραση ήταν μέσα στο πρόγραμμα.

Το sportswear αποτελούσε επίσης τάση για την εποχή