Κι όμως! Η σοκολάτα το πρωί αδυνατίζει!

12 Οκτωβρίου 2016

Είναι μεγάλο trend στον χώρο της μαγειρικής και σύντομα θα έρθει και στη δική σας κουζίνας. Σύμφωνα με άρθρο του Food Business News και την ειδικό στα food trends, Liz Moskow, η σοκολάτα είναι η νέα τάση στα… διαιτητικά πρωινά!

Όπως αποκάλυψαν νέες έρευνες, εξάλλου, μπορούμε πλέον να φάμε ένα σοκολατένιο κέικ για πρωινό χωρίς να νιώθουμε τύψεις. Η σοκολάτα, μάλιστα, όχι μόνο μας χαρίζει πολλά οφέλη για την υγεία μας όταν την καταναλώνουμε το πρωί αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε και κιλά.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Tel Aviv έδειξε ότι η καλύτερη στιγμή για να φάει κανείς ένα γλυκό είναι το πρωί, αφού ο μεταβολισμός μας το πρωί λειτουργεί στο μέγιστο με αποτέλεσμα να καίει πιο εύκολα τις θερμίδες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επιπλέον ότι όταν το πρωινό μας γεύμα περιλαμβάνει σοκολάτα, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες τότε περιορίζει την όρεξή μας για γλυκό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να εξασφαλίσει καλά αποτελέσματα σε μια δίαιτα, όπως απέδειξαν και τα πειράματα των ερευνητών.

Κι επειδή τα νέα μας ξάφνιασαν ευχάριστα, ανακαλύψαμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατένιο κέικ: