Κέικ με κανέλα και καραμελωμένα καρύδια!

18 Φεβρουαρίου 2014

Θέλεις να φτιάξεις κάτι νόστιμο και οικονομικό για πρωινό. Δες τι σου προτείνουμε.

Τι θα χρειαστείς

1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

¾ φλιτζάνια μαργαρίνη

1 κουταλιά βανίλια

2 αυγά

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι sour cream

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη για τα καρύδια

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Πως θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτύπησε την ζάχαρη το βούτυρο και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα. Ρίξε σιγά- σιγά το αλεύρι το μπέικιν και την σόδα. Πρόσθεσε την ζάχαρη εναλλάξ με την sour cream και χτύπα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε λίγο λάδι και τους ξυρούς καρπούς τo 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη και την κανέλα και άφησε μέχρι να καραμελώσουν. Σε μια φόρμα πρόσθεσε το μισό μείγμα από το κέικ και από πάνω πρόσθεσε το μείγμα με τους ξυρούς καρπούς. Έπειτα πρόσθεσε το άλλο μισό μείγμα για το κέικ. Ψήσε για 30 λεπτά στον φούρνο μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα σου.