Η μπουγάτσα της τεμπέλας: Σπιτική μπουγάτσα σε 3 κινήσεις

2 Φεβρουαρίου 2015
μπουγάτσα

Έχεις όρεξη για μπουγάτσα αλλά καμία διάθεση να τρέχεις μέχρι τον κοντινότερο φούρνο; Φτιάξε τη δική σου μέσα σε ελάχιστα λεπτά με 3 μόνο βήματα

Υλικά

2 συσκευασίες κατεψυγμένη ζύμη κρούστας

2 συσκευασίες τυρί κρέμα

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κούπα μαργαρίνη, λιωμένη

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

1κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και λαδώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί ή πιρέξ. Απλώνουμε τη μία ζύμη στον πάτο του ταψιού και την πιέζουμε καλά να πάει παντού.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, την 1 κούπα ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Ξετυλίγουμε το δεύτερο φύλλο και το απλώνουμε απαλά πάνω από την κρέμα, χωρίς να το πιέσουμε. Περιχύνουμε την λιωμένη μαργαρίνη πάνω από το ταψί . Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο 1/4 της κούπας ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τη μπουγάτσα.

3. Ψήστε την για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι η κορυφή να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και η μπουγάτσα μας είναι πανέτοιμη!