Ζωή Λάσκαρη: Η θυελλώδης ζωή της πιο σέξι σταρ!

19 Δεκεμβρίου 2013

Το είδωλο Ζωή είναι γνωστό. Κορίτσι δροσερό και εντυπωσιακό μ όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια ζουμερή παρουσία. Το JOY θυμάται την εποχή που η ζωή Λάσκαρη υπήρξε μια από τις ομορφότερες γυναίκες στο κόσμο.

Του Λευτέρη Λαμπράκη

Ξεπετάχτηκε ξαφνικά από την πασαρέλα των καλλιστείων στην επικαιρότητα, όταν η πιο σοβαρή κινηματογραφική εταιρία, η Φίνος Φιλμς, επένδυσε πάνω της χρήματα. Η ιδία αποφάσισε να γίνει ηθοποιός πριν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του επαγγέλματος. Κέρδισε τον τίτλο της σταρ αλλά έχασε την ησυχία της. Αρνήθηκε να τυποποιηθεί στο μικροαστικό είδωλο του ήσυχου κοριτσιού.

Η αρχή έγινε με τον ‘’Κατήφορο’’ του Δαλιανίδη που για την ίδια έγινε μονόδρομος προς την δόξα. Γύρισε κωμωδίες, μιούζικαλ, φόρεσε τις θαλασσιές τις χάντρες, μπήκε σαν Στεφανία στο αναμορφωτήριο, εκδικήθηκε στο δάκρυα για την ήλεκτρα, έζησε στον αστερισμό της παρθένου, μας έμαθε τον νόμο 4000. Ξεπέρασε τα όρια της οθόνης με την ακτινοβολία της.

Έζησε έντονα , χόρεψε έντονα. Στο ζενίθ της καριέρας της, το 1967 παντρεύτηκε τον Πέτρο Κουτουμάνο και έκανε την Μάρθα. Τόλμησε να χωρίσει στις αρχές του 70 και να ζήσει ένα θυελλώδη έρωτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο και ας της έλεγαν πολλοί ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην καριέρα της. Γι αυτήν γράφτηκε και το ξανθή αγαπημένη παναγιά.

Στην συνέχεια γνωρίζει τον άντρα της ζωής της, τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και αποκτά την Μαρία Ελένη της. Το κορίτσι του ‘’Κατήφορου’’ έγινε γυναίκα, αλλά παρέμεινε το ίδιο κορίτσι, λίγο πιο ώριμο αλλά με την ίδια ανασφάλεια . Μια κοπέλα καλόπιστη όπως ήταν και το 1961, κι ας έχει φάει πολλές φορές τα μούτρα της.

Είναι ένα κορίτσι με χιούμορ, που είναι και η ασπίδα της για να ξεπερνάει και τις δύσκολες καταστάσεις. Τολμηρή, ατίθαση, αρθρώνει πάντα λόγο, ακόμα και στην πολιτική. Πάντα υποστήριζε ότι κάθε ηλικία έχει την γοητεία της και πίστευε ότι όταν θα μεγαλώσει θα είναι μια συμπαθητική ώριμη γυναίκα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σήμερα παραμένει μια από τις πιο όμορφες γυναίκες που έχουν περάσει από τον φακό. Είναι αναμφισβήτητα το κορμί του ελληνικού κινηματογράφου. Είναι μια ζωή η Ζωή μας.