Ζυμαρικά φούρνου με σπαράγγια, κοτόπουλο και μπεσαμέλ!

20 Μαΐου 2014

Τι θα φάμε για μεσημέρι ; Αυτή η ερώτηση μας βασανίζει όλες. Εμείς σου έχουμε την λύση φτιάξε ζυμαρικά φούρνου με σπαράγγια, κοτόπουλο και μπεσαμέλ!

Τι θα χρειαστείς

  • 2 μεγάλα τσαμπιά σπαράγγια
  • 1/8 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια πέννες
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ του φλιτζανιού γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για την κρούστα
  • 1 ½ του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ½ του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και τοποθέτησε τα σπαράγγια μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα σπαράγγια κόψε σε 3 ίσα μέρη. Έπειτα χαμήλωσε την θερμοκρασία του φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρισε τους κύβους κοτόπουλου με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό. Στην συνέχεια πρόσθεσε το γάλα και χτύπησε ελαφρά μαζί με το αλεύρι. Άφησε το μείγμα μέχρι να πήξει για 3 λεπτά. Στην συνέχεια πρόσθεσε μέσα ξανά το κοτόπουλο μαζί με τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφαίρεσε από την φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το τυρί , την τριμμένη φρυγανιά και το λιωμένο βούτυρο. Πασπάλισε το μείγμα στην κορυφή της κατσαρόλα και βάλε στον φούρνο για 45 λεπτά χωρίς καπάκι. Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο σέρβιρε αμέσως καλή σου όρεξη!