Ελένη Μενεγάκη για Αλεξία: Τι να πεις σε μια μάνα που χάνει το παιδί της;

30 Οκτωβρίου 2014
H Ελένη Μενεγάκη

Πολλά ειπώθηκαν για το ότι χθες η Ελένη Μενεγάκη, ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε για χρόνια με τη Βέφα Αλεξιάδου, δεν είπε τίποτα για την απώλεια της κόρης της, Αλεξίας.

Όμως, όπως πάντα συμβαίνει με αυτές τις περιπτώσεις, κάποιοι – μάλλον κακοπροαίρετα – βιάζονται, αφού η Μενεγάκη πριν από λίγο αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή της στο θλιβερό συμβάν.

«Επειδή σε γεγονότα που έχουν να κάνουν με πολύ νέους ανθρώπους, με ζωή και θάνατο και θέλεις να το κοιτάξεις λίγο παραπάνω για τόσο σοβαρά γεγονότα, στη χθεσινή εκπομπή αποφύγαμε να αναφερθούμε στην είδηση του θανάτου της Αλεξίας Αλεξιάδου», έκανε ένα πρώτοι σχόλιο η Μενεγάκη για να περάσει στις αναμνήσεις της από τη γυναικα που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, αλλά και τη μητέρα της, την πρώτη τηλεμαγείρισσα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

«Αυτούς τους ανθρώπους τους γνώρισα πριν από 20 χρόνια, όταν πρωτοσυνεργάστηκα με τη κυρία Βέφα, την κυρία Βέφα μας, όταν μας έμαθε τη μαγειρική – και μου έμαθε και εμένα - , την αγάπη για την κουζίνα, τα υλικά, του να φτιάχνεις κάτι που ικανοποιεί αυτούς που αγαπάς. Αρκετές φορές ερχόταν με τη μικρή της κόρη, η οποία είχε αρχίσει σιγά σιγά, μετά το 95 να ασχολείται με τη μαγειρική. Η Αλεξία μου έλεγε ότι εκείνη θέλει να ασχοληθεί με ένα άλλο κομμάτι της κουζίνας, της μαγειρικής, να κάνει τις δικές της δημιουργίες… Απ’ όσο τους έζησα μαζί 10 χρόνια στον “Πρωινό Καφέ” και μία φορά την εβδομάδα κάναμε πολύ ωραία πράγματα, εντυπωσιακά τραπέζια», είπε η Ελένη με τα μάγουλα της να έχουν πάρει φωτιά και συνέχισε: «Είχα γνωρίσει έναν πολύ τρυφερό άνθρωπο, μία πολύ τρυφερή μαμά, έναν άνθρωπο που του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται με τα παιδιά του. Δεν ξέρω αν κανείς μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τηλεόραση για τέτοιες στιγμές. Τι να πεις σε μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της εκτός από το ότι τη νιώθεις και είσαι κοντά της; Μόνο κατ’ ιδίαν μπορείς να εκφραστείς και τότε οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα, ό,τι κι αν είναι αυτό. Να νιώσουν θέλουν. Την αγάπη σου, ότι είσαι κοντά τους. Να στείλω και σ’ εκείνη και στη μεγάλη αδελφή της Αλεξίας τα θερμά μου συλλυπητήρια και πολύ δύναμη στην κυρία Βέφα μας!».

Η Ελένη πέρασε σε διαφημίσεις, αφού εμφανώς στενοχωρημένη έστειλε ένα τρυφερό φιλί…