Δροσερές και εύκολες φρουτοσαλάτες για εσένα που θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου

15 Αυγούστου 2017

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να προσέξεις την διατροφή σου καθώς μπορείς να βρεις τα πιο απολαυστικά φρούτα . Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου και να στερηθείς κάτι αφού εάν κάποιο γεύμα της μέρας σου αποτελείται από μια από κάποια φρουτοσαλάτα θα έχει πάρει ο οργανισμός σου απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία και θα έχεις κρατήσει τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνεις χαμηλά.
Οι φρουτοσαλάτες είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις και ένας από τους λόγους είναι ότι μπορείς να κάνεις πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς έτσι ώστε να μην βαρεθείς με ίδιες γεύσεις.

1. Το καρπούζι είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα αν λάβεις υπόψιν σου ότι βοηθάει σημαντικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σου καταλαβαίνεις γιατί είναι από τις ιδανικές επιλογές που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου. Συνδύασε λοιπόν το καρπούζι με κόκκινα φρούτα όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα και θα έχεις μια από τις πιο γευστικές φρουτοσαλάτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

2.Ίσως να μην το ξέρεις αλλά το μάνγκο είναι από τα φρούτα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και λίγες θερμίδες που σημαίνει ότι είναι από τα καλύτερα φρούτα για όταν θέλεις να κάνεις δίαιτα. Φτιάξε λοιπόν μία φρουτοσαλάτα με μάνγκο και πρόσθεσε φράουλες, που είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα, και λίγο σταφύλι. Ο συνδυασμός των γεύσεων θα σε καταπλήξει.

3.Ένα φρούτο το οποίο τώρα έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό, το dragon fruiit, βοηθάει πάρα πολύ στην καύση του λίπους. Φτιάξε λοιπόν μια δροσερή φρουτοσαλάτα με dragon fruit, βατόμουρα ,ακτινίδιο και μάνγκο. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο νόστιμος είναι ο συνδυασμός αυτών των φρούτων.

4. Τα εσπεριδοειδή βοηθούν πάρα πολύ στενά χάσεις βάρος αλλά και στη διαδικασία της πέψης. Το συγκεκριμένο είδος φρούτων βοηθά επίσης στην καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους μια φρουτοσαλάτα με μανταρίνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ και ο συνδυασμός θα σε αφήσει άφωνη.