Διάσημα μοντέλα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου!

1 Ιουλίου 2013

Χαζεύεις στα περιοδικά τα όμορφα, λαμπερά πρόσωπά τους και τα τέλεια κορμιά τους και αισθάνεσαι την αυτοπεποίθησή σου να πηγαίνει περίπατο! Τα μοντέλα, και τα πρότυπα που εμπνέουν, κάθε άλλο παρά σε κάνουν να νιώθεις καλά με το σώμα σου, την εικόνα σου, τον εαυτό σου!

Ωστόσο, αυτό που ξεχνάς εκείνη τη στιγμή που προσπαθείς να ανακαλύψεις έστω και μια μικρή ατέλεια στη φωτογραφία που έχεις μπροστά σου, είναι ότι και τα μοντέλα είναι κανονικές γυναίκες όπως και εσύ – και κάτω τη στυλιζαρισμένη τους εικόνα πιθανότατα κρύβουν ατέλειες, ανασφάλειες και γυναικείες φοβίες.

Τα ίδια τα μοντέλα, μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σου δίνουν να καταλάβεις ότι έχουν πλήρη επίγνωση του τι πρεσβεύουν και εμφανίζονται με απόψεις για τη γυναικεία αυτοπεποίθηση και την ομορφιά που πραγματικά μοιάζουν τελείως προσγειωμένες και ρεαλιστικές. Και φυσικά σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα (και ότι επιστρέφει… από τον περίπατο, η αυτοπεποίθησή σου!)

Δείτε τι έχουν να σου πουν...

Tyra Banks: «Όλα τα κορίτσια μπορεί να είναι όμορφα- οι αδύνατες, οι παχουλές, οι κοντές, οι ψηλές, οι έγχρωμες, οι κάτασπρες, οι ιδιότροπες, οι αδέξιες, οι ντροπαλές, οι κοινωνικές και όλες όσες είναι ανάμεσα!»

Helena Christensen: « Όμορφος άνθρωπος είναι αυτός που παραμένει πιστός στον εαυτό του και στο πνεύμα του. Κάποιος που έχει αυτοπεποίθηση και σε κάνει να γελάς.»

Miranda Kerr: «Νομίζω ότι πρέπει να εξυμνούμε το γυναικείο σώμα, να αγκαλιάζουμε αυτό που μας έχει δοθεί και όχι να το κρύβουμε!»

Crystal Renn: «Πρέπει να αλλάξουμε τα μυαλά των ανθρώπων, να τους δείξετε ότι μπορείτε να είστε σπουδαίες και όμορφες έτσι όπως είστε. Αυτό έχει να κάνει με το να είσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου…»

Elle Macpherson: «Νομίζω ότι η φυσική ομορφιά είναι ένα χάρισμα. Πιστεύω ότι πρέπει να ενισχύουμε αυτό που είμαστε και όχι να προσπαθούμε να τo παραποιήσουμε ή να το αλλάξουμε πάρα πολύ»

Kate Dillon: «Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτό που σε κάνει sexy και όμορφη δεν είναι το μέγεθός σου ή το χρώμα κραγιόν που φοράς. Αυτό που σε κάνει πραγματικά sexy είναι αυτό που εκπέμπεις- η αυτοπεποίθηση σου και η αυτογνωσία σου»

Kate Upton: «Αγαπώ το σώμα μου. Αυτό μου έδωσε ο Θεός.»

Robyn Lawley (plus-size model): « Είμαι κανονικού μεγέθους… Θα προτιμούσα να είμαστε γνωστές (εμείς οι plus-size) ως μοντέλα απλά, και όχι ως plus-size μοντέλα. Τα πολύ αδύνατα μοντέλα θα έπρεπε να είναι αυτά που αποκαλούνται minus-size.»

Cindy Crawford: «Ακόμα και εγώ όταν ξυπνάω δεν μοιάζω με τη… Cindy Crawford»

Jennie Runk: «Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι δεν είστε αρκετά καλές! Έχετε την επιλογή είτε να παλεύετε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των άλλων είτε μόνο τις δικές σας.»

Georgia May Jagger: « Υπάρχει αυτή η ιδέα της τελειότητας. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται τα νέα κορίτσια είναι ότι τα μοντέλα έχουν και αυτά τα προβλήματά τους. Θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι.»