Δεν φταίει το σαμπουάν-Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν λούζεσαι!

22 Φεβρουαρίου 2015
λάθη

Σίγουρα υπήρχε κάποια περίοδος που δεν ήσουν ευχαριστημένη με το σαμπουάν σου ή άλλαζες πολύ συχνά χωρίς να γνωρίζεις τι φταίει. Άλλωστε ποτέ δεν είμαστε σίγουρες ποιο σαμπουάν είναι το ιδανικότερο για τα μαλλιά μας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε μόνο τα προϊόντα για το αποτέλεσμα που βλέπεις εσύ στα μαλλιά σου, αλλά και η κακή χρήση τους.

Διάβασε λοιπόν τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου και δώσε μία λύση στο πρόβλημα!

Πλύνε σωστά τα μαλλιά σου. Δεν φταίει πάντα το σαμπουάν, αλλά ο λάθος τρόπος που πλένεις τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε όλα τα δάχτυλα για να πλύνεις το κεφάλι σου και κάνε αργές κινήσεις σαν μασάζ αφού απλώσεις κανονική ποσότητα από το σαμπουάν σου.

Μην τρίβεις «άγαρμπα» το κεφάλι σου όπως λούζεσαι. Το θέμα δεν είναι να τρίβεις τα χέρια στο κεφάλι σου σαν να τρίβεις το πάτωμα. Το μυστικό είναι απαλές κυκλικές κινήσεις –αν έβλεπες karate kid τότε καταλαβαίνεις τι εννοώ- και πολλές μα πολλές επαναλήψεις. Έτσι και θα χαλαρώσεις και θα κάνεις ‘’σωστό ‘’ λούσιμο.

Η σωστή εφαρμογή του conditioner παίζει σημαντικό ρόλο. Δούλεψε κυρίως με τα δάχτυλα και σκέψου πως η διαδικασία είναι σαν να απλώνεις το βούτυρο στο ταψί… πρέπει να πάει παντού. Μην βάλεις μεγάλη ποσότητα στη ρίζα γιατί θα λαδώσει γρήγορα. Δούλεψε  κυρίως με τις άκρες και μην ξεχάσεις το πίσω μέρος της κεφαλής!

Τα σαμπουάν έχουν ημερομηνία λήξης. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχεις πότε λήγει γιατί όταν έχει περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία ίσως δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ένα καινούριο.

Σ’ αρέσει η σαπουνάδα; Ξέχνα την προς το παρόν. Κι όμως αν πιστεύεις πως πρέπει να υπάρχει  πολύ σαπουνάδα την ώρα που λούζεσαι ,τότε ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε τον συγκεκριμένο μύθο. Όσο πιο λίγη σαπουνάδα, λοιπόν, κάνει το σαμπουάν τόσο πιο καθαρό θα είναι το κεφάλι σου. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει πως λούζεις τα μαλλιά σου (tip 1).