Δεν φαντάζεσαι πόσες θερμίδες καις όταν μπαίνεις στο μπάνιο!

26 Αυγούστου 2016

Προφανώς, το να πας στο γυμναστήριο, να βγεις για τρέξιμο ή να κάνεις απλωτές στο κολυμβητήριο είναι σίγουροι τρόποι για να κάψεις (πολλές!) θερμίδες. Τι θα έλεγες, όμως, αν σου έλεγα ότι υπάρχει και ένας ευκολότερος τρόπος; Και μάλιστα το μόνο που απαιτεί είναι να …ξαπλώσεις και να χαλαρώσεις σε μια μπανιέρα;

Οι ειδικοί του Loughborough University ανακάλυψαν ότι το να «βουλιάξεις» μέσα σε μια μπανιέρα με θερμοκρασία νερού 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να είναι πιο αποδοτικό απ’ ότι μια βόλτα για γρήγορο περπάτημα.

Η μελέτη αυτή, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η έρευνα του Πανεπιστημίου, παρακολούθησε επί 20 χρόνια 2,300 μεσήλικες άντρες και βρήκε ότι το ζεστό μπάνιο αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στις καύσεις. Το σοκ στο οποίο υφίσταται το σώμα από την αύξηση της θερμοκρασίας απελευθερώνει πρωτεΐνες στο σώμα και ρίχνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Οπότε μια ώρα μέσα στη μπανιέρα ισοδυναμεί με περπάτημα 20-30 λεπτών και «κάψιμο» 126 θερμίδων.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε έξω, τρώμε ό,τι κι όσο θέλουμε, και μετά να γυρίζουμε και να βουλιάζουμε σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. Σημαίνει, απλά, ότι θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα ένα καλό μπάνιο.