Γιατί το να κουτσομπολεύεις τους φίλους σου μπορεί να είναι και καλό

7 Μαρτίου 2018

Κι’ όμως το να κουτσομπολεύεις τους φίλους σου είναι υγιές

Όλες έχουμε κουτσομπολέψει μία φίλη μας σε μία άλλη τουλάχιστον μία φορά. Ακόμα και με την πιο κολλητή και εγκάρδια φίλη σου έχεις τσακωθεί επίσης τουλάχιστον μία φορά και σίγουρα θα το έχεις συζητήσει με κάποιον άλλο.

Γιατί οποιοδήποτε πρόβλημα και να έχουμε με κάποιον η φίλη μας είναι το έμπιστο άτομο για να το συζητήσουμε, όταν όμως η κολλητή μας είναι αυτή με την οποία έχουμε τσακωθεί, τότε θα στραφούμε σε κάποιον άλλο, και αυτό είναι ΟΚ.

Παρόλο που μετά λογικά θα τα ξαναβρείς με την φίλη με την οποία τσακώθηκες, το πιθανότερο είναι, αφού την έχεις σχολιάσει με κάποιο άλλο φιλικό σου πρόσωπο, να αισθάνεσαι απαίσια και ότι είσαι κακή φίλη. Οι ψυχολόγοι όμως πιστεύουν ότι το να συζητάς για τους φίλους σου μπορεί να βοηθήσει εσένα αλλά και να λειτουργήσει θετικά για τη φιλική σου σχέση.

1- Σε βοηθάει να βγάλεις το θυμό από μέσα σου.
Όταν μιλάμε με ένα άτομο που εμπιστευόμαστε για θέματα που μας απασχολούν, εξωτερικεύουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα και λειτουργεί σαν anti stress. Πρόσεξε ιδιαίτερα το πρόσωπο στο οποίο θα μιλήσεις να το εμπιστεύεσαι απόλυτα.

2- Μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις και άλλες προβληματικές συμπεριφορές που δεν είχες παρατηρήσει σε αυτό το άτομο.
Κάποιες φορές μπορεί να λαμβάνεις κάποια σημάδια από τη φίλη σου τα οποία σε προβληματίζουν, το να το συζητήσεις με ένα άτομο του κύκλου σου που εμπιστεύεσαι και σας γνωρίζει και τις 2, μπορεί να σε οδηγήσει σε συμπεράσματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι άτομο έχεις δίπλα σου.

3- Μπορεί να μετατρέψει την ενοχλητική σου φίλη σε καλύτερο άτομο.
Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα τα οποία έχουν σχολιαστεί τείνουν να βελτιώνουν την εγωιστική συμπεριφορά τους έτσι ώστε να είναι αποδεκτοί από τον κοινωνικό κύκλο τον οποίο μπορεί να χάσουν.

4- Σε μαθαίνει τι δεν πρέπει να κάνεις.
Οτιδήποτε μας εκνευρίζει σε άλλους ανθρώπους είναι ένας καλός οδηγός για το τι δεν πρέπει να κάνουμε εμείς, είτε αποφασίσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε σχέση με αυτό το άτομο είτε όχι. Όταν αναγνωρίζουμε όμως κάποιες συμπεριφορές που μας απωθούν γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί όταν τις επαναλαμβάνουμε με αποτέλεσμα να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωπο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας