Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας!

2 Ιουνίου 2016
ταινίες

Η Ελιά

Η οικογένεια της Άλμα παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο στην περιοχή Μπεξ Μεστράτ της Ισπανίας επί πολλές γενεές. Όμως, αλλαγές και πιέσεις από τη βιομηχανία έχουν καταστήσει τις παραδοσιακές μεθόδους οικονομικά ανέφικτες. Καθώς ο παππούς της θρηνεί για ένα ελαιόδεντρο χιλίων ετών, το οποίο η οικογένεια ξερίζωσε για πληρώσει κάποια χρέη, η Άλμα ξεκινάει μια δονκιχωτική αποστολή να βρει το δέντρο και να το επιστρέψει στον οικογενειακό κήπο. Ισπανική δραμεντί σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, μόνιμου συνεργάτη του Κεν Λόουτς.

Η αποικία

Στη Χιλή του 1973, ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στον στρατηγό Πινοσέτ. Μεταξύ τους, ένα νεαρό ζευγάρι Γερμανών, ο Ντανιέλ και η Λίνα, συλλαμβάνονται από τη μυστική αστυνομία του δικτάτορα. Πολιτικό δράμα με την Έμα Γουότσον και τον Ντάνιελ Μπρουλ.

Η μοδίστρα

Η Τίλι επιστρέφει στη γενέτειρά της, μια αυστραλιανή επαρχιακή πόλη ονομαζόμενη Ντουγκατάρ, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, Μόλι. Παράλληλα, έχει στο νου της και την εκδίκηση επί όσων κατηγόρησαν τη μαμά της για δολοφόνο. Δράμα με φόντο την Αυστραλία της δεκαετίας του '50 και πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

Έρωτας στα τυφλά

Από τη μια μεριά της μεσοτοιχίας ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία. Από την άλλη μεριά, μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για το ποιες ώρες θα χρησιμοποιούν τον ηχητικό τους χώρο. Γαλλική κωμωδία με τους Κλοβίς Κορνιγιάκ και Μελανί Μπερνιέ.

Τα χελωνονιντζάκια 2

Οι τέσσερις μεταλλαγμένοι ήρωες καλούνται να σώσουν ακόμα μια φορά τη Νέα Υόρκη. Μια νέα τεράστια απειλή κάνει την εμφάνιση της στην πόλη, και τα τέσσερα χελωνονιντζάκια πρέπει να βγουν από τις σκιές όπου ζουν - και να σώσουν την κατάσταση.