Ασιατικό ρύζι με λαχανικά και ομελέτα!

21 Μαρτίου 2014

Ασιατικό ρύζι με λαχανικά και ομελέτα για ένα διαφορετικό μεσημεριανό.

Τι θα χρειαστείς

3 φλιτζάνια καστανό ρύζι βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

2 ασπράδια αυγού χτυπημένα

1 ολόκληρο αυγό χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας λάδι

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι καρότο κομμένο

Λίγο λάδι για το μαγείρεμα

Edamame φασόλια χωρίς το κέλυφος

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Αλάτι και πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις

Χτύπα το ολόκληρο αυγό μαζί με τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα γουόκ που θα το έχεις βάλει να κάψει πρόσθεσε λίγο λάδι και βάλε μέσα τα αυγά. Όταν γίνουν ομελέτα αφαίρεσε από το γουόκ. Άφησε το γουόκ να κάψει λίγο περισσότερο και πρόσθεσε πάλι λίγο λάδι για να τηγανίσεις τα κόκκινα κρεμμύδια, τα πράσινα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο. Ψήσε για περίπου 30-60 δευτερόλεπτα προσέχοντας να μην καούν τα υλικά σου. Στην συνέχεια πρόσθεσε το καστανό ρύζι και ανακάτεψε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Πρόσθεσε την ομελέτα μέσα στο γουόκ μαζί με την σάλτσα σόγιας και τα φασόλια. Ανακάτεψε καλά για 3-4 λεπτά. Το ρύζι σου είναι έτοιμο.