Απλές διατάσεις yoga που μπορείς να κάνεις στη δουλειά

16 Σεπτεμβρίου 2014

Ξέρουμε πόσο απαιτητικό είναι το πρόγραμμά σου, όπως ξέρουμε και πόσο μεγάλη ανάγκη έχει για (έστω και) λίγες στιγμές χαλάρωσης. Αν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου το περνάς στατική,μπροστά σε ένα υπολογιστή, είναι φυσικό και επόμενο μετά από κάποιες ώρες να...πιαστείς. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο...καθώς αυτή η στατικότητα σε συνδυασμό με την κακή στάση του σώματος, μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωση, την επίδοση αλλά και τη διάθεσή σου. Γι΄αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντικό και ωφέλιμο να μπορείς να "ξεκλέψεις" λίγο χρόνο και να εντάξεις μια ρουτίνα ασκήσεων yoga πριν ή μετά τη δουλειά, που θα σε ανακουφίσουν θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σου και το σημαντικότερο, θα σε κάνουν να αισθανθείς πολύ καλύτερα. Θυμήσου να βγάλεις τα παπούτσια σου πριν ξεκινήσεις αυτές τις διατάσεις, ειδικά αν φοράς τακούνια. Έτοιμη;

Shoulder Shrugs & neck rolls: Κλείσε τα μάτια. Άφησε το σαγόνι να πέσει προς το στέρνο. Άρχισε να γέρνεις το λαιμό σου αργά, φέρνοντας το δεξί αυτί προς τον δεξιό ώμο, στη συνέχεια φέρε το κεφάλι προς τα πίσω, και τέλος το αριστερό αυτί προς τον αριστερό ώμο. Προσπάθησε να κρατήσεις τους ώμους χαλαρούς και να μην βιάζεσαι. Εκτέλεσε 3-5 κύκλους προς τα δεξιά και στη συνέχεια άλλαξε φορά για να επαναλάβεις άλλους 3-5 κύκλους. Στη συνέχεια ξεκίνα να κινείς αργά κυκλικά τους ώμους σου, ξεκινώντας με φορά προς τα μπροστά, φροντίζοντας να τους τεντώνεις όσο μπορείς σε κάθε θέση. Εκτέλεσε 5-10 κύκλους με φορά προς τα μπροστά και τους αντίστοιχους με φορά προς τα πίσω.

Cat-Cow Pose: Τα πόδια ακουμπούν στο πάτωμα. Βάλε τα χέρια πάνω στα γόνατά σου. Παίρνεις μια βαθιά αναπνοή, κυρτώνοντας την πλάτη και κοιτάζεις προς το ταβάνι. Κατά την εκπνοή, κάνεις μια στρογγυλοποίηση στη σπονδυλική στήλη και αφήνεις το κεφάλι σου να πέσει προς τα εμπρός. Επανάλαβε για 3-5 αναπνοές. Μια προσαρμογή της εκτέλεσης Cat - Cow Stretch.

Peacock pose: Από όρθια θέση, βάλε το αριστερό γόνατο μέχρι και την αριστερή κνήμη στο γραφείο -παράλληλα με την άκρη του γραφείου. Σκύψε τον κορμό προς τα εμπρός πάνω από το αριστερό πόδι. Η κάμψη πρέπει να γίνει από τη μέση. Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

Spine twist: Γύρισε την καρέκλα ώστε να κάθεσαι στο πλάι. Τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Στρίψε το σώμα προς την πλάτη της καρέκλας, κρατώντας το πίσω μέρος της με τα δυο χέρια. Μείνε στην θέση αυτή για 15-30 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε 5 φορές. Γύρισε την καρέκλα από την άλλη πλευρά και επανάλαβε.