Απίστευτες συγγένειες: Ποια η σχέση του Johnny Depp με τη βασίλισσα Ελισάβετ, του Brad Pitt με τον Barrack Odama και της Camilla με τη Madonna!

3 Φεβρουαρίου 2014

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε τον Brad Pitt Πρόεδρο των Η.Π.Α ή τον Johnny Depp «γαλαζοαίματο»; Γιατί όχι, αφού μοιράζονται τα ίδια γονίδια ο μεν με τον Barrack Obama, και ο δεύτερος με τη Βασίλισσα της Αγγλίας! Και οι απίστευτες συγγένειες δεν σταματούν εδώ: Η Madonna είναι ξαδέλφη με την Camilla Parker Bowles και η Kate Middleton με τον πρώην άντρα της «βασίλισσας της pop», Guy Richie!

Oι μακρινές – και απίστευτες! - αυτές συγγένειες έγιναν γνωστές με τη δημοσιοποίηση, στην ιστοσελίδα findmypast.co.uk, ντοκουμέντων από τα επίσημα αρχεία της Ινδίας, που καταγράφουν τη ζωή Ευρωπαίων που έζησαν εκεί από το 1968 έως το 1947.

Και να ποιοι διάσημοι βρέθηκαν συγγενείς με ποιους

Βασίλισσα Ελισάβετ B’ της Αγγλίας – Johnny Depp: O ηθοποιός είναι 20ος ξάδελφος της βασίλισσας, καθώς και οι δυο είναι απόγονοι του βασιλιά Εδουάρδου Γ’ της Αγγλίας που πέθανε το 1377.

Camilla- Madonna: H σύζυγος του Καρόλου και η pop σταρ είναι ένατες ξαδέλφες. Αντλούν και οι δυο την καταγωγή τους από τους γαλλο-καναδούς Madeleine Ernard και Zacharie Cloutier (1617-1708), μια οικογένεια με μεγάλη επιρροή στoν Καναδά, όπου έζησε.

Brook Shields- Glenn Close: Οι δυο λαμπερές πρωταγωνίστριες του Hollywood είναι δεύτερες ξαδέλφες: η αδελφή της γιαγιάς της Close, Mary Eloise Moore, ήταν προγιαγιά της Shields.

Barack Obama - Brad Pitt: Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α και ο Α- list ηθοποιός μοιράζονται τον ίδιο προ- προ- προπάππου, Edwin Hickman, που πέθανε το 1769 (Μην ξεχνάμε ότι ο Obama, εκτός από κενυάτικες ρίζες, έχει και κάποιες ιρλανδικές, όπως και ο Pitt). Ο Pitt δεν είναι όμως ο μοναδικός της οικογένειάς του που σχετίζεται με τον Λευκό Οίκο: η Angelina Jolie σχετίζεται- είναι ένατη ξαδέλφη- με τη Hillary Clinton.

Kate Middleton - Guy Ritchie: O Δούκισσα του Cambridge και ο σκηνοθέτης είναι έκτα ξαδέλφια, καθώς έλκουν και οι δυο καταγωγή από ένα ζευγάρι που έζησε τον 18ο αιώνα, τον χειρούργο David Martineau και τη σύζυγό του Sarah Meadows.

Justin Bieber - Celine Dion: Οι δυο Καναδοί καλλιτέχνες, παρά τα χρόνια που τους χωρίζουν, είναι ξαδέλφια (δέκατα). Τόσο η Dion όσο και ο Bieber είναι απόγονοι των Γάλλων Jacques Vezina και Marie Boisdon, που ήρθαν από τη Γαλλία , έζησαν και πέθαναν – το 1687- στο Quebec του Καναδά.