Αγκαλίτσες και φιλάκια στο Instagram: Tα do's & don't's των προσωπικών στιγμών των σταρ!

14 Ιουλίου 2016

Αν κάποτε η ζωή των σταρ έμπαινε στο μικροσκόπιο με το …έτσι θέλω, κάτω από την πίεση και το «κυνηγητό» των media, στις μέρες μας, την εποχή της παντοκρατορίας των social media, οι ίδιοι οι stars μας ανοίγουν την πόρτα της καθημερινότητάς τους. Αυτή η τακτική θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μία προσπάθεια …αντίστασης στη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας: οι celebrities δημοσιοποιούν στιγμιότυπα της καθημερινής τους ζωής τροφοδοτώντας την (αδηφάγα) μανία του κοινού για …ιστορίες πίσω από κλειστές πόρτες και παράλληλα έχουν τον απόλυτο έλεγχο του τι ...παραλαμβάνει το fan base τους.

Η οικειότητα που καλλιεργούν οι προσωπικές στιγμές των σταρ με τον κόσμο εξυπηρετεί έναν ακόμα σκοπό: την ταύτιση. Οι stars δεν είναι …Θεοί, δεν είναι απροσπέλαστα όντα που ζουν αποκομμένα από την πραγματικότητα, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, έχουν συνήθειες και ανάγκες σαν τις δικές μας, είναι τα «όνειρα που έγιναν πραγματικότητα». Είναι αυτοί κι εμείς στην ίδια πραγματικότητα. Ή, περίπου.

Είτε πρόκειται για ένα φιλί, μια αγκαλιά, μια μέρα στην κουζίνα, ένα ταξίδι με την οικογένειά τους, οι χαριτωμένες στιγμές με τα παιδιά τους, το πρωινό ξύπνημα στο κρεβάτι τους, η κυτταρίτιδά τους, διάσημοι όπως η Kim Kardashian – και όλη η οικογένειά της, η Beyonce, η Rihanna, η Taylor Swift, η Jessica Simpson και πολλοί ακόμα φροντίζουν να μοιράζονται το ημερολόγια της (χλιδάτης, είναι η αλήθεια) ζωής τους στο Instagram, να παίρνουν εκατομμύρια likes και να εξασφαλίζουν (και μ’ αυτό τον τρόπο, πέρα από το ταλέντο τους) τη βιώσιμότητά τους στο star system. Και να γεμίζουν τις τσέπες τους.

Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο και στην ελληνική πραγματικότητα. Οι αγαπημένοι μας celebrities- προφανώς, όχι στην έκταση που συμβαίνει αυτό στην παγκόσμια αγορά- έχουν έρθει πιο κοντά μας ακολουθώντας την ίδια συνταγή: μικρές, καθημερινές στιγμές ευτυχίας, συνήθειες, γούστα, «αγαπησιάρικα» ενσταντανέ, διακοπές, moto της ημέρας που αποκαλύπτουν διαθέσεις και ψυχολογίες, φιλιά μεταξύ τους και προς όλους, δημόσια «ευχαριστώ» και looks που εμπνέουν μας κρατούν engaged μαζί τους κάθε στιγμή της ημέρας.

Υπάρχει όριο, αναρωτιέσαι; Μέχρι ποια στιγμή και ποια φωτογραφία θεωρείς ότι μπορείς να νιώσεις …άνετα με τους σταρς που ακολουθείς στα social media; Και πόση διαφορά διακρίνεις ανάμεσα σ’ ένα γλυκό, συγκινητικό ενσταντανέ με το κεφαλάκι ενός μωρού και ένα ποστ από το οποίο ξεπροβάλλει ένα καλογυαλισμένο, στητό …οπίσθιο; Η απάντηση βρίσκεται προφανώς στην μέση και το φιλτράρισμα – εκατέρωθεν –, όπως και το μέτρο, κρίνεται απαραίτητο σε μια κούρσα που τρέχει με χίλια: αυτή της αμεσότητας και του update που επιβάλλει η πραγματικότητα των social media.

Οι ξένοι stars και τα do's and dont's προσωπικές τους στιγμές στο Instagram:

Δ.ΒΓ.