Έχασε 35 κιλά! Η δίαιτα αυτής της γυναίκας κάνει και για σένα

27 Νοεμβρίου 2015

Η Grace Borst ‘πάλευε’ με τα περιττά κιλά από τότε που ήταν μικρό κορίτσι. Ενώ προσπαθούσε να κάνει γυμναστική, δεν μπορούσε να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή και εύκολα παραδινόταν στην αγάπη της για το junk food. Στο λύκειο άρχισε να παίρνει χάπια αδυνατίσματος που της δημιούργησαν προβλήματα στον ύπνο αλλά και στο σχολείο.

Η απώλεια βάρους της έγινε εμμονή με αποτέλεσμα να κάνει διάφορες δίαιτες. Κάποιες πέτυχαν και κάποιες άλλες όχι. Στο πανεπιστήμιο, γνώρισε τον σύζυγό της που την βοήθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την εμμονή όχι όμως και με τα περιττά κιλά. Κατέληξε να ζυγίζει 108 κιλά. Ήταν η στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της.

Η δίαιτα

Η Grace δεν ακολούθησε μια συγκεκριμένη διατροφή. Ήταν όμως αποφασισμένη να τρώει πάντα ό,τι πιο υγιεινό. Σταμάτησε να καταναλώνει junk food γεύματα, αναψυκτικά και να παραγγέλνει fast food. Έφτιαχνε στο σπίτι της το αγαπημένο της φαγητό, τα tacos, αλλά σε πιο light εκδοχές με μαρούλι και γαλοπούλα.

Επίσης, ξεκίνησε ένα ημερολόγιο στο Instagram όπου κατέγραφε την πορεία της και αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για να μην γυμνάζεται. Όπως οι περισσότεροι, η Grace βαριόταν να πάει στο γυμναστήριο, οπότε αγόρασε όργανα γυμναστικής για το σπίτι –ένα διάδρομο και βαράκια- και έκανε μισή ώρα κάθε μέρα.

Όταν κόλλησε η ζυγαριά:

Μετά από 8 μήνες είχε χάσει 22 κιλά, σταδιακά έκανε περισσότερη γυμναστική με βαράκια και άρχισε να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Ένα χρόνο μετά είχε χάσει συνολικά 35 κιλά.

 

Τα tips της Grace για αποτελεσματική απώλεια κιλών:

Να είσαι θετική: Κάποιες φορές δεν θα θέλεις να κάνεις γυμναστική ή θα φας λίγο παραπάνω. Πάντα να λες ότι μπορείς να τα καταφέρεις! Η ψυχολογία σου παίζει σημαντικό ρόλο.

Ένα βήμα κάθε μέρα: Μην περιμένεις να αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου μέσα σε μια μέρα. Κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου κάθε μέρα, αλλιώς θα τα παρατήσεις.

Προγραμματισμός: Ξύπνα νωρίτερα για να κάνεις γυμναστική και ετοίμασε τα γεύματά σου για την επόμενη μέρα.