Σοκολάτα! Την αγαπάμε όλοι και για χάρη της κάνουμε πολλές παρασπονδίες στην δίαιτα μας. Τι θα έλεγες λοιπόν να βγεις λίγο από το πρόγραμμά σου και να φτιάξεις ένα απολαυστικό μικρό υγρό σου σουφλέ σοκολάτας με nutella;
Τι θα χρειαστείς
Λίγο βούτυρο για τις φόρμες
20γραμ. αμύγδαλα
2 αυγά
90 γραμ. ζάχαρη
90γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
75γραμ. βούτυρο ανάλατο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/3 του φλιτζανιού μερέντα ή νουτέλα με μια κουταλιά της σούπας bailey
Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια η σαντιγί
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτύρωσε 6 φορμάκια για cup cake. Λιώσε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ανακάτευε το μείγμα απαλά μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό. Στην συνέχεια αφαίρεσε από την φωτιά και άφησε να κρυώσει για λίγο. Σε ένα μίξερ χτύπησε τα αυγά, την βανίλια και την ζάχαρη. Στην συνέχεια πρόσθεσε την σοκολάτα μέσα στο μίξερ και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και ανακάτεψε μια ακόμη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε κάθε φόρμα πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα του κέικ και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας nutella. Τέλος σκέπασε με άλλη μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα του κέικ. Τώρα βάλε τα φορμάκια στον φούρνο και ψήσε για 15-17 λεπτά. Αφού ψηθούν αφαίρεσε από τον φούρνο και τρύπησε με ένα μαχαίρι στην μέση ή στην άκρη. Σέρβιρε με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό.
Για την σάλτσα σοκολάτας
60γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
80γραμ. κρέμα γάλακτος
Πως θα το φτιάξεις
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να διαμορφώνονται μερικές φυσαλίδες . Στην συνέχεια πρόσθεσε την σοκολάτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να γίνει μια γυαλιστερή σάλτσα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αμέσως ή να την βάλεις στο ψυγείο και όταν την χρειαστείς να την ζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων.
Επιμέλεια: Ελένη Παυλέλη