Travel tips: Οι καλύτερες συμβουλές για σένα που αγαπάς τα ταξίδια!

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Είναι η εποχή που ψάχνουμε, αν δεν τον έχουμε βρει ήδη, τον καλύτερο ταξιδιωτικό προορισμό στον οποίο θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε, να βιώσουμε καινούργιες εμπειρίες και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς, κάποιες φορές το άγχος και μόνο που μας δημιουργείται κατά τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού καταλήγει αρκετές φορές να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας στο να επισκεφθούμε ένα καινούργιο μέρος και να δοκιμάσουμε νέα και συναρπαστικά πράγματα. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια ταξιδιωτικά tips που πρέπει να ξέρεις και να ακολουθείς, έτσι ώστε να απολαμβάνεις όχι μόνο το ταξίδι σου αυτό καθαυτό αλλά και την προετοιμασία του.

1. Κάποιες εταιρίες ανεβάζουν τις τιμές βλέποντας ότι κάποιος κάνει αναζητήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, το “incognito window” καθώς αναζητάς πτήσεις και ξενοδοχεία έτσι ώστε οι τιμές που είχες δει αρχικά να παραμείνουν όπως ήταν.

2. Εάν προσπαθείς να κλείσεις ένα εισιτήριο αεροπλάνου περίμενε μέχρι την επόμενη Τρίτη στις 3 το μεσημέρι. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή είναι η μέρα και η ώρα που μπορείς να βρεις τα πιο οικονομικά εισιτήρια(!)

3. Στην περίπτωση που θέλεις να ταξιδέψεις πολύ οικονομικά επέλεξε να κάνεις το ταξίδι σου που ο προορισμός σου θα είναι “off season”, δηλαδή μια εποχή που δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τουριστικής άποψης. Σίγουρα ο καιρός μπορεί να μην είναι ιδανικός αλλά μπορείς να επισκεφθείς κάποιους από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς με πολύ λιγότερα χρήματα και να ζήσεις την καθημερινότητα των ντόπιων.

4.  Όταν ψάχνεις για έναν συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προορισμό βάλε στο google το όνομα του προορισμού σου και τις λέξεις «discount», «coupon» ή «corporate code», ποτέ δεν ξέρεις τι ευκαιρίες μπορεί να υπάρξουν.

5. Πάντα να διαβάζεις τις κριτικές πριν κλείσεις κάποιο ξενοδοχείο. Είναι ο καλύτερος σύμβουλός σου, ειδικά όταν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά και οι επιλογές σου είναι περιορισμένες.

6. Πριν φτιάξεις τις αποσκευές σου σιγουρέψου ότι ξέρεις πολύ καλά τι ισχύει για αυτές στην αεροπορική εταιρία με την οποία ταξιδεύεις. Εάν δικαιούσαι μια δωρεάν αποσκευή, τσέκαρε το μέγεθος που πρέπει να έχει έτσι ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

There were so many wonderful moments at @fsmaui like my birthday couples massage @dante.vincent & I experienced in the oceanside hale with the sound of the waves in the distance, or the AMAZING steak dinner at DUO and the fun we had catching up with @kelleyferro. But none of those moments photographed quite as well as this moment did, at the adults-only serenity pool after we'd finished work for the day. The heat of the setting sun was warming my face and the cool cocktail in my hand was refreshing after the long day of filming, the water was just the right temperature, in the distance was Lanai which we'd be visiting next, birds chirped overhead in the swaying palm trees.... it was all the elements of a perfect tropical vacation, so relaxing, so zen. I always find it hard to sum up wonderful experiences that have a lot of depth to them in just one photo but this image comes close. Thank you for capturing the moment, Danté ❤#LetHawaiiHappen #VisitMaui

A post shared by Kirsten Alana (@kirstenalana) on

7. Βάλε ένα καθαρό φρεσκοπλυμένο σεντόνι στον πάτο της βαλίτσας σου πριν βάλεις τα υπόλοιπα ρούχα σου. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σου θα μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

8. Τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό από το καλώδιο του φορτιστή που μπλέκεται με τα ακουστικά σου. Μπορείς να τα τυλίξεις και να τα βάλεις σε μια παλιά θήκη γυαλιών, έτσι θα ξέρεις πάντα που βρίσκονται και δεν θα χρειάζεται να ξεμπλέκεις τα καλώδια συνεχώς. Στην περίπτωση που ξεχάσεις, όμως, τον φορτιστή σου ψάξε για μια τηλεόραση και χρησιμοποίησε τη θύρα USB που θα βρεις για να φορτίσεις το κινητό σου.

9. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα κοσμήματά σου. Το να τα βάζεις όλα μαζί σε ένα νεσεσέρ σίγουρα μόνο χρόνο δεν σου γλυτώνει καθώς όταν είσαι έτοιμη να τα φορέσεις είναι όλα μπερδεμένα μεταξύ τους. Βάλε το καθένα ξεχωριστά σε μικρά διάφανα σακουλάκια και δεν θα σπαταλήσεις καθόλου χρόνο όταν τα χρειαστείς.

10. Δοκίμασε να τυλίγεις τα ρούχα σου ένα-ένα αντί να τα διπλώνεις και να τα βάζεις το ένα επάνω στο άλλο. Θα εξοικονομήσεις πάρα πολύ χώρο που σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις περισσότερα ρούχα.

11. Χρησιμοποίησε ένα σκουφάκι μπάνιου μιας χρήσης για να καλύψεις τις σόλες των παπουτσιών σου. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι σίγουρη ότι τα πάντα γύρω από τα παπούτσια σου θα είναι καθαρά.

12. Βάλε στη βαλίτσα σου την ένδειξη «Εύθραυστο» ή αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό «fragile». Η βαλίτσα σου θα μπει επάνω από τις υπόλοιπες έτσι ώστε να μην καταπλακωθεί και θα βγει από τις πρώτες για να μην περιμένεις πολύ ώρα για να την παραλάβεις.

13. Οποιοδήποτε εύθραυστό αντικείμενο ή ρούχο που τσαλακώνεται εύκολα τύλιξέ το σε χαρτί περιτυλίγματος. Τα ρούχα σου δεν θα τσαλακωθούν και τα υπόλοιπα αντικείμενα θα φτάσουν εντάξει στον προορισμό σου. Τα πολύ μικρά και εύθραυστα αντικείμενα μπορείς να τα τοποθετήσεις και μέσα στα αθλητικά σου παπούτσια αφού τα βάλεις σε κάποιο σακουλάκι, θα είναι απόλυτα προστατευμένα.

14. Επέλεξε μια βαλίτσα σε πολύ ιδιαίτερο χρώμα ή με ασυνήθιστα σχέδια. Έτσι θα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα τη βαλίτσα σου.

15.  Μετά που θα έχεις βάλει όλα σου τα καλλυντικά στο νεσεσέρ σου, τοποθέτησέ το ακριβώς στη μέση της βαλίτσας. Έτσι θα είναι ασφαλές σε τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Θυμήσου ότι ένα πολύ καλός τρόπος να σιγουρευτείς ότι τα υγρά που έχεις μαζί σου δεν θα χυθούν είναι να ανοίξεις το καπάκι τους και να βάλεις μια ζελατίνη επάνω τους πριν τα ξανακλείσεις.

16.  Για να έχεις τον κωδικό του Wi-Fi σε όποια ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και οπουδήποτε αλλού πας, ψάξε τα σχόλια στον Foursquare.

(Photo by rawpixel.com on Unsplash)