Οι μαθητές του Δημοτικού που τρώνε πρωινό πριν πάνε στο σχολείο, έχουν έως διπλάσια πιθανότητα να πετύχουν βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της τάξης τους, σε σχέση με όσα παιδιά δεν τρώνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη μελέτη που διαπιστώνει με βεβαιότητα τέτοια θετική συσχέτιση του πρωινού με τις σχολικές επιδόσεις.
Οι ερευνητές του ουαλικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τη Χάνα Λίτλκοτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα διατροφής και δημόσιας υγείας «Public Health Nutrition», ανέλυσαν στοιχεία για 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα έως 11 ετών από 100 δημοτικά σχολεία. Η μελέτη δείχνει ότι όσο καλύτερης ποιότητας πρωινό (π.χ. φρούτα) τρώνε τα παιδιά, τόσο καλύτερους βαθμούς τείνουν να παίρνουν. Αντίθετα, η κατανάλωση γλυκών, σνακ και άλλων μη υγιεινών τροφών δεν επιδρά θετικά στους βαθμούς.
Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr