Γιατί τα περισσότερα ταχυφαγεία για τους ανθρώπους που κινούνται στην πόλη σερβίρουν σνακ νόστιμα μεν αλλά πρόχειρα και κάπως ανθυγιεινά δε; Το παραπάνω ερώτημα, αν και βρίσκει μια απλή εξήγηση στη φράση «για λόγους κόστους», εξακολουθεί να βασανίζει αρκετούς νέους ανθρώπους που αναγκαστικά ικανοποιούν την πείνα τους με διαφόρων τύπων λιχουδιές από χαμηλής ποιότητος υλικά.
Το κόνσεπτ και το στοίχημα του Just Made 33, που άνοιξε στην οδό Ευαγγελιστρίας ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη άνοιξη, ήταν να πάει κόντρα σε αυτό και να πετύχει μια ισορροπία: Oικονομικά σνακ, αλλά με φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά. Τίποτα δεν ετοιμάστηκε ώρες πριν, όλα φτιάχνονται τη στιγμή που θα τα ζητήσεις ή λίγο πριν, δικαιώνοντας και το όνομα του μαγαζιού. Το ψωμί έρχεται από τρεις ξακουστούς φούρνους του κέντρου (τον Τάκη, την Πνύκα και τον Λυκαβηττό), ο κιμάς και το κοτόπουλο είναι ελληνικά, τα αλλαντικά έρχεται από τον Αραπιάν, το λάδι από την Πύλο.
Η «ειδίκευση» του Just Made 33 είναι τα γευστικά του σάντουιτς, αφού μπορείς να καταλήξεις στο αγαπημένο σου μέσα από 25 διαφορετικούς τύπους, σε 12 διαφορετικά ψωμάκια. Δημοφιλή είναι επίσης τα burgers, καθώς και οι διάφορες τάρτες, οι δροσερές σαλάτες (κινόα με κράνα, φακοσαλάτα με πλιγούρι, τονοσαλάτα με πένες κ.α.), τα χειροποίητα σφολιατοειδή και τα χειροποίητα γλυκά. Το μενού έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Αντρέας Λαγός, ενώ πίσω από τις γεύσεις του καφέ βρίσκεται ο Αντώνης Καργιώτης. Γενικώς, μια ματιά στον κατάλογο σε πείθει ότι έχει πέσει πολλή δουλειά.
Μεγάλος πειρασμός η βιτρίνα με τις λιχουδιές που σε δελεάζουν αν είσαι περαστικός, ωραίο το μαύρο χρώμα που κυριαρχεί στη διακόσμηση και ωραίο, επίσης, το γωνιακό σημείο του μαγαζιού, που είναι «περατζάδα» και σε ώρες αιχμής σου επιτρέπει να χαζεύεις τον κόσμο που πηγαίνει πάνω-κάτω σαν τρελός. Try it!
Just Made 33, Eυαγγελιστρίας 33, τηλ. 215 525.8062.