To νέο superfood του 2018 είναι νόστιμο!


Ένα βούτυρο που βελτιώνει την υγεία του οργανισμού

Κάθε χρόνο, ο γαστρονομικός κόσμος μαγεύεται από τις ιδιότητες μιας τροφής που περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χαρίζουν ευεξία. Μετά τον κουρκουμά, το chia και το kale, φαίνεται ότι σειρά έχει το γνωστό βούτυρο ghee που δεν είναι απλά superfood αλλά και πολυχρηστικό αφού μπορούμε να το καταναλώσουμε και να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους.

Συνυφασμένο με την ινδική κουζίνα, το βούτυρο ghee παρασκευάζεται από το βούτυρο αγελάδος, με τη διαφορά ότι βράζεται για να αφαιρεθεί το νερό, η πρωτείνη και τα σάκχαρα του γάλακτος. Στην Ινδία το χρησιμοποιούν ως... φάρμακο και δεν λείπει από κανένα πιάτο αφού προωθεί την καλή υγεία του οργανισμού.

Διάβασε τη συνέχεια στο Gynaikamagazine.gr