Thai chicken πάνω σε φέτες μαρουλιού για ένα διαφορετικό, γρήγορο και εύκολο βραδινό!
Τι θα χρειαστείς
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρούς κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 καρότο ψιλοκομμένο
½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο λάχανο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Για την σάλτσα
¼ του φλιτζανιού κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/3 του φλιτζανιού γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
Κόκκινο πιπέρι
Μαρουλόφυλλά
Πως θα τον φτιάξεις
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμότητα. Έπειτα πρόσθεσε το κοτόπουλο, το λάδι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγείρεψε μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα καρότα, το λάχανο και τα πράσινα κρεμμυδάκια. Μαγείρεψε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε την γλυκιά σάλτσα τσίλι, το τζίντερ, το φυστικοβούτυρο, την σάλτσα σόγιας και το κόκκινο πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Πρόσθεσε το μίγμα στο τηγάνι μαζί με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αναμειχθούν καλά και να ζεσταθούν. Τοποθέτησε από μια κουταλιά σε κάθε φύλλο μαρουλιού. Καλή όρεξη!