Τάρτα με γέμιση από nutella και φράουλες για ένα υπέροχο πρωινό
Τι θα χρειαστείς
Για την τάρτα
½ φλιτζάνι βούτυρο κρύο και κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
Για την γέμιση
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνια γάλα
¾ του φλιτζανιού nutella
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 φλιτζάνια φράουλες κομμένες
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτύπησε το αλεύρι με την ζάχαρη. Πρόσθεσε το βούτυρο σε κύβους και χτύπησε για 20-30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια πρόσθεσε το ξύδι και συνέχισε το ανακάτεμα. Βάλε την ζύμη σε ένα ταψί για τάρτα και στρώσε πιέζοντας με τα χέρια σου. Πάρε ένα πιρούνι και κάνε παντού τρύπες. Ψήσε για 20-30 λεπτά στον φούρνο και άφησε να κρυώσει πριν βάλεις πάνω την γέμιση.
Χτύπα το καλαμποκάλευρο μαζί με το ¼ φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 ¾ φλιτζάνι γάλα μαζί με την nutella, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Το μίγμα πρέπει να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η nutella. Στην συνέχεια πρόσθεσε και το μίγμα με το καλαμποκάλευρο μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτευε συνέχεια μέχρι να πάρει μια βράσει και να αρχίσει να πήζει. Συνέχισε το ανακάτεμα 2 λεπτά μέχρι να πήξει τελείως.
Ρίξε το μίγμα μέσα στην κρούστα που έχεις βγάλει από την κουζίνα και πρόσθεσε στο ψυγείο για μια ώρα.
Μόλις βγει από το ψυγείο πρόσθεσε από πάνω τις κομμένες φράουλες.
Επιμέλεια: Ελένη Παυλέλη