Portobello Βurger, για στιγμές μοναδικής απόλαυσης!

portobello burger

Μπορεί να πλησιάζει καλοκαίρι και να είμαστε προσεχτικές με τη διατροφή μας, αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση γι' αυτό το υπέροχο πιάτο: burger portobello!

Υλικά: 

>       8 μεγάλα μανιτάρια Portobello

>       2 κουταλιές  της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

>       1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

>       1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

>       1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι φρέσκο

>       Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

>       60 ml σάλτσα Αιολί

>       4 φέτες κρεμμύδι

>       4 φέτες ντομάτας

>       4 ψωμάκια για burger

 

Εκτέλεση:
>      Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα Portobello. Με ένα κουταλάκι του τσαγιού αφαιρούμε επίσης τα «βρόχια» (χνούδι) που βρίσκονται από τη κάτω μεριά του μανιταριού.

>      Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το λάδι, ξύδι, σκόρδο, ρίγανη.

>      Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη μαρινάτα και αλατοπιπερώνουμε.  Μαρινάρουμε για 30 λεπτά.

>      Σουρώνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε κάτω από ένα προθερμασμένο grill για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά.

>      Φτιάχνουμε τα burgers με τα ψωμάκια που έχουμε ζεστάνει και προσθέτουμε ντομάτα, κρεμμύδι και τη μαγιονέζα Aιολί.

 

Υλικά για μαγιονέζα Αιολί

>      2 κροκοί αυγού (βιολογικοί και ελευθέρας βοσκής)

>      1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη

>      1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon maille

>      225-250 ml ελαιόλαδο

>      1 κουταλιά του τσαγιού tokaratci

>      ½ κουταλιά του τσαγιού σκόνη σαφράν

>      1-2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι ( ή όσο   σας αρέσει)

>      Αλάτι

 

Εκτέλεση: 

>       Σε ένα μπολ xτυπάμε  καλά με ένα αυγοδάρτη τα αυγά, το σκόρδο και τη μουστάρδα.

>      Σιγά σιγά και χτυπώντας συνεχώς προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε πολύ μικρές ποσότητες (σε συνεχή ροή αλλά στο πάχος ενός κορδονιού παπουτσιού πρέπει να είναι η ροή) και προσέχοντας ότι ομογενοποιείται μέσα στη σάλτσα.

>      Αφού ρίξουμε όλο το ελαιόλαδο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.