Αφού ο Χριστός μας αναστήθηκε και μπορούμε και πάλι να τρώμε κρέας ανενόχλητοι (ελπίζουμε να μη μας ακούει ο Morrissey), τα burgers ξαναμπαίνουν στη ζωή μας! Και τι καλύτερο από το να δοκιμάσουμε ένα ολοκαίνουργιο street food corner, το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο απ' όσο γνωρίζαμε.
Το Mikaello άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες στη Γλυφάδα (στις 16 Απριλίου ήταν τα εγκαίνια) και ξεχωρίζει πολύ απλά γιατί τα burgers του δεν μοιάζουν με κανενός άλλου μαγαζιού! Διακοσμημένο με ξύλο και νεοϋορκέζικες εικόνες, προσφέρει φοβερά πιάτα τα οποία επιμελείται ο ξακουστός στην ελληνική γευστική σκηνή Γάλλος σεφ Alain Parodi, με τη γνωστή του μαεστρία.
Τι θα δοκιμάσεις εδώ; Δεν έχουμε προλάβει να επισκεφτούμε ακόμα το Mikaello, αλλά οι πληροφορίες μας έχουν να κάνουν με ασυνήθιστα burgers κλεισμένα σε χειροποίητα ψωμάκια σε στιλ μπριός, που εμφανίζονται σε διάφορα χρώματα – κίτρινο (με κουρκουμά), μαύρο (με χαρούπι) και κόκκινο (με παντζάρι). Ξεχάστε ό,τι ξέρατε και αφεθείτε σε νέες γευστικές περιπέτειες: Ένα burger έχει γέμιση από μπεσαμέλ και πουρέ μελιτζάνας, παραπέμποντας στο γνωστό και μη εξαιρετέο ελληνικό μουσακά. Ένα άλλο είναι εμπνευσμένο απ' το Μαρόκο και έχει σάλτσα ψητής πιπεριάς, ενώ ένα τρίτο διαθέτει ιαπωνικές αναφορές (!). Στο μενού συναντάμε επίσης εξίσου πρωτότυπες πίτσες, φρέσκες σαλάτες και δροσιστικά cocktails, ό,τι πρέπει για τις πρώτες ζέστες.
Με τόσα μπεργκεράδικα στην πόλη, λογικό είναι τα καινούργια που ανοίγουν να ποντάρουν στη διαφορετικότητα. Στη λίστα των μαγαζιών που θα επισκεφτούμε μέσα στο Μάη λοιπόν, βάζουμε και το Mikaello. Θα τα πούμε εκεί!