Υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό, πιο χορταστικό και πιο ελαφρύ από μια καλοκαιρινή σαλάτα; Λατρεύουμε το καλοκαίρι για πολλούς λόγους κι ένας από αυτούς είναι πως είναι μια εποχή γεμάτη λαχταριστά φρούτα και λαχανικά, ό, τι καλύτερο για να αναζωογονήσουμε και να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας.
Η συγκεκριμένη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου γιατί εκτός της υπέροχης πλούσιας γεύσης της είναι πανεύκολη και εξαιρετικά γρήγορη στην προετοιμασία.
Υλικά:
6 λεπτές φέτες μπέικον
1/4 φλιτζανιού χυμό ανανά
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι για γεύση
1 ψιλοκομμένο μαρούλι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα και ψημένα καρύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας, ψημένα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το μπέικον σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Το ψήνουμε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μέχρι οι φέτες να ροδίσουν ομοιόμορφα (περίπου 10 λεπτά).
Ανακατεύουμε/Ανακινούμε τον χυμό ανανά, το ξίδι από κόκκινο κρασί, το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα βάζο με καπάκι ασφαλείας, να έρθουν να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το μαρούλι, ανανά, καρύδια, κρεμμύδια και μπέικον μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού