Από τότε που ήρθα ως φοιτητής στην Αθήνα, θυμάμαι να ακούω ότι η Γλυφάδα είναι το ιδανικό μέρος για να φάει κανείς κρέας. Τριγυρνώντας στο κέντρο της πόλης και κατεβαίνοντας στη Γλυφάδα με συχνότητα μίας φοράς στα δύο χρόνια, φανταζόμουν τη συγκεκριμένη περιοχή σαν ένα μέρος όπου όλοι τρώνε μπιφτέκια και σουβλάκια, ενώ την ίδια στιγμή οι κρεοπώληδες είναι κάτι σαν τοπικοί celebrities.
Tα τελευταία χρόνια "ταξιδεύω" συχνότερα στην περιοχή - και ένα από τα αγαπημένα μου καινούργια μέρη είναι η "Grilleria". Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του Άρη Χατζόπουλου, πρώην ιδιοκτήτη του bar-restaurant "El Pecado" στου Ψυρρή, που άνοιξε πόρτες τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Το πρώτο πράγμα που προσέχεις στη "Grilleria" είναι η διακόσμηση, την οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός αρχιτέκτονας και τηλε-διακοσμητής Σπύρος Σούλης. Κυριαρχεί το μάρμαρο, το ξύλο, τα μεταλλικά πλέγματα, τα μπαλταδάκια που δίνουν μια πρόγευση του μενού και μερικές δεκάδες φωτεινά λαμπάκια που σχηματίζουν το όνομα του μαγαζιού.
Κι ύστερα περνάμε στο ...ψητό. Τι μπορεί να φάει κανείς εδώ; Χοιρινά μπριζολάκια κρεμασμένα σε τσιγκέλια, βοδινά black angus από Αυστραλία και Ουραγουάη, σουβλάκια σερβιρισμένα σαν σπαθιά σε ξιφασκία, τρυφερή και μαλακή picanha, σαλάτα "Mesclun" με ψιλοκομμένο χοιρινό, φιστίκι Αιγίνης, μαστέλο Χίου και dressing βαλσάμικο και το φημισμένο ιαπωνικό kobe beef.
Μιας και η "Grilleria" βρίσκεται στις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, κάποιοι γευσιγνώστες που την επισκέφθηκαν διαπίστωσαν πως χρειάζεται καλύτερο συντονισμό στην κουζίνα, καθώς και πιο επιμελές ψήσιμο. Όσοι γνωρίζουν όμως από γαστρονομία, ξέρουν και πως το καλό εστιατόριο, όσο έμπειρο σεφ κι αν έχει στο δυναμικό του, χρειάζεται κάποιο καιρό για να βρει το ρυθμό του. Αν μη τι άλλο, οι γεύσεις δίνουν υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα και η "Grilleria" βάζει ψηλά τον πήχη της κρεατοφαγίας, σε μια περιοχή όπου, ούτως ή άλλως, ο ανταγωνισμός είναι ψηλός!
Grilleria, Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 2108981145, 6942010850
https://www.facebook.com/grilleriameat?fref=ts