Cookies με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος!


Cookies με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος για ένα απολαυστικό πρωινό!

Τι θα χρειαστείς

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 ¼ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • ½ του φλιτζανιού γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνια δάκρυα μαύρης σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας γάλακτος

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και το σιρόπι σοκολάτας. Στην συνέχεια πρόσθεσε το αυγό και ανακάτεψε και πάλι πολύ καλά. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Πρόσθεσε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια. Πρόσθεσε τα δάκρυα και από τις δύο σοκολάτες μέσα στο μίγμα και ανακάτεψε. Φτιάξε με τα χέρια μπισκότα σε όποιο σχήμα και σχέδιο σου αρέσει και τοποθέτησε τα σε ένα ταψί. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά πρόσθεσε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο για 8-12 λεπτά στους 190 βαθμούς.

*Αφού έχεις ετοιμάσει τη ζύμη μπορείς να τη χωρίσεις σε κομμάτια, να την τυλίξεις σφιχτά δυο φορές σε μία μεμβράνη και να τη βάλεις στην κατάψυξη για άλλη φορά. Αν θες να τη χρησιμοποιήσεις, τη βγάζεις μερικές μέρες νωρίτερα, να ξεπαγώσει, και μετά ψήνεις τα μπισκότα σου. Η ζύμη διατηρείται στη κατάψυξη έως 6 εβδομάδες.