Δεν είναι και λίγες τα τελευταία χρόνια οι αφορμές που μας δίνει το Χαλάνδρι να γυρίσουμε στα μέρη του για να πιούμε ένα χαλαρό ποτάκι ή να απολαύσουμε ένα ελαφρύ δείπνο. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το "Chefi the restaurant", που άνοιξε ξανά τις πόρτες του την περασμένη Πέμπτη και μας περιμένει να γευτούμε τα υπέροχα πιάτα του σε έναν χαλαρό και ό,τι-πρέπει-για-την-εποχή κήπο.
Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει είναι το περιβάλλον. Τα χρώματα, το πράσινο του κήπου που σε ηρεμεί, ο καλός κόσμος, οι λεπτές αλλά πλούσιες μυρωδιές. Κι ύστερα το ίδιο το φαγητό: O Aλέξανδρος Κοσσυβάκης έχει ποντάρει σε μια διεθνή και μοντέρνα κουζίνα που δανείζεται στοιχεία από την παράδοση αλλά κρύβει και εκπλήξεις. Στα προτεινόμενα πιάτα για αυτές τις ημέρες, συναντάμε χταπόδι με μελάνι σουπιάς, ζελέ ούζου, σούσι λαχανικών και καπνιστή μελιτζάνα, σολομό σχάρας με σος μάνγκο και σόγια ή ιβηρικό χοιρινό, επίσης σχάρας, που σερβίρεται με σαλάτα με φακές και σταφίδα, κουκουνάρι και dressing ψητού σκόρδου και φασκόμηλου.
Μέσα στη γενική γκρίνια του "οι διακοπές τελείωσαν", το "Chefi the restaurant" μας δίνει μια όαση δροσιάς και μας ανοίγει την όρεξη! Μια επίσκεψη πριν αρχίσουν τα κρύα, επιβάλλεται!
"Chefi the restaurant", Περικλέους 31, Χαλάνδρι.
https://www.facebook.com/chefitherestaurant?fref=ts