Cheesecake Λεμονιού!


Τσικνοπέμπτη! Ετοίμασε ένα δροσερό γλυκό για μετά το φαγητό που θα αρέσει σε όλους! Cheesecake λεμονιού!

Τι θα χρειαστείς

1 ½ φλιτζάνι μπισκότα digestive

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

3 πακέτα τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι sour cream

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

3 μεγάλα αυγά

Για την τελευταία κρέμα

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

3 αυγά

1 κρόκος αυγού

½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 2 λεμόνια

½ φλιτζάνι βούτυρο

Πως θα το φτιάξεις

Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε τα μπισκότα και το βούτυρο αφού το λιώσεις πρώτα. Προσπάθησε να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Σε ένα τσέρκι τοποθέτησε τα τριμμένα μπισκότα και απλώνοντας τα κάνε μια βάση. Βάλε στους 180 βαθμούς το τσέρκι με το μπισκότο για να ψηθεί για 8-10 λεπτά μέχρι να κάνει μια κρούστα.

Πρόσθεσε την ζάχαρη και το ξύσμα σε ένα μπλέντερ μέχρι να ενωθούν και τα δύο.

Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το τυρί κρέμα και χτύπα μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το μείγμα ζάχαρης και συνέχισε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λύω και να ενωθούν τα υλικά.

Πρόσθεσε την sour cream και το χυμό λεμονιού. Χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα αφήνοντας το μίξερ να ανακατεύει.

Τύλιξε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε σε ένα ταψί βραστό νερό μέχρι την μέση.

Ρίξε την κρέμα που έχεις ετοιμάσει στο τσέρκι πάνω από την βάση των μπισκότων και τοποθέτησε στο ταψί με το νερό. Βάλε στον φούρνο για 70-75 λεπτά. Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφαίρεσε το γλυκό από το ταψί με το νερό και άφησε να κρυώσει. Στην συνέχεια αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και άφησε το cheesecake στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Για την τελευταία κρέμα χτύπησε σε ένα μπολ την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Βάλε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά (όταν περνάει ένα λεπτό πρέπει να βγάζεις το μείγμα και να το ανακατεύεις. Την πρώτη φορά θα το ανακατέψεις για ένα λεπτό. Την δεύτερη φορά για 30 δευτερόλεπτα και την Τρίτη φορά 15 δευτερόλεπτα). Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.

Αφαίρεσε το γλυκό σου από το τσέρκι και περιέχυσε με την κρέμα λεμονιού πάνω από την κρέμα με το τυρί. Άφησε έξω για 20 λεπτά.

Εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις από πάνω σαντιγί.

Επιμέλεια: Ελένη Παυλέλη