Τα beauty tips που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

received_10213328269511953

Η διαδικασία που ακολουθείς για με την περιποίηση σου καθημερινά είναι κάτι που δεν το κάνεις μόνο για να δείχνεις όμορφη αλλά και για να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Υπάρχουν μικρά beauty tips που μπορεί να μην ξέρεις αλλά να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς θα σε βοηθήσουν να ανανεωθείς και να βελτιώσεις τη φροντίδα της ομορφιάς σου.

Παρακάτω μπορείς να βρεις συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών σου και του προσώπου σου τις οποίες θα λατρέψεις.

Μαλλιά

1. Βούρτσιζε τα μαλλιά σου από τη ρίζα έως της άκρες κάθε βράδυ. Έτσι τα φυσικά έλαια που υπάρχουν πάντα στις ρίζες των μαλλιών σου θα μπορέσουν να φτάσουν μέχρι της άκρες και το πρωί θα είναι περισσότερο λαμπερά.

2. Εάν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή αλλά δεν θέλεις να είναι έντονη ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου βάψει τα μαλλιά δύο τόνους πιο ανοιχτούς από το φυσικό σου χρώμα. Έτσι ναι μεν θα έχεις κάνει μια αλλαγή και θα είναι αισθητή αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι κραυγαλέο.

3. Άφηνε σε κάθε λούσιμο το conditioner, το οποίο έχεις βάλει στις άκρες των μαλλιών, να δράσει για λίγο. Έπειτα ξέπλυνε πολύ καλά τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Θα είναι πιο λαμπερά από ποτέ.

Μάτια

1. Πριν βάψεις τις βλεφαρίδες σου πότισε λίγο βαμβάκι με νερό που είναι λίγο ζεστό και πέρασε το από αυτές. Μετά από λίγο χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι σου και τη μασκαρά σου και θα δεις πόσο πιο εύκολα μπορείς να τις κάνεις να φαίνονται ακόμα πιο καμπυλωτές.

2. Όταν βγάζεις τα φρύδια σου πρέπει να προσέχεις να χρησιμοποιείς το τσιμπιδάκι σου προς τη φορά που έχουν ήδη οι τρίχες. Μην αλλάξεις το σημείο στο οποίο τα φρύδια σου κάνουν τη φυσική τους γωνία και μην χρησιμοποιείς μολυβάκι σε όλη την έκταση των φρυδιών σου, μόνο για να γεμίσεις τα κενά.

3. Όταν αφαιρείς το makeup από τα μάτια σου είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην τρίβεις τη συγκεκριμένη περιοχή. Κάνε απαλές, μικρές και ήρεμες κινήσεις.

Περιποίηση προσώπου

1. Οποιοδήποτε προϊόν και αν χρησιμοποιείς είτε για να βάλεις το makeup σου είτε για να το αφαιρέσεις βεβαιώσου ότι κάνεις κινήσεις προς τα επάνω με αυτόν τον τρόπο δεν διαταράσσεις τη φυσική ελαστικότητα του δέρματός σου.

2. Είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα με κρεμώδη υφή όπως η ενυδατική μας κρέμα ή το makeup μας να μην ασκούμε καθόλου πίεση στο δέρμα. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς τον μέσο για να απλώσεις κάτι από τα παραπάνω καθώς είναι το δάχτυλο το οποίο μπορεί να ασκήσει τη λιγότερη πίεση στο πρόσωπό μας.

3. Ποτέ μην χρησιμοποιείς το εσωτερικό του καρπού σου για να βρεις το σωστό χρώμα makeup που πρέπει να αγοράσεις. Το πλέον κατάλληλο σημείο είναι ο λαιμός σου!

Χείλη

1. Εάν θέλεις το κραγιόν σου να μένει περισσότερο μετά την πρώτη εφαρμογή χρησιμοποίησε κάποιο χαρτομάντηλο για να βγάλεις απαλά την οποιαδήποτε περιττή ποσότητα και βάλε λίγη πούδρα στα χείλη σου. Έπειτα, βάλε για άλλη μια φορά κραγιόν και δεν θα χρειαστεί να το κουβαλάς παντού μαζί σου.

2. Στην περίπτωση που θέλεις να δώσεις σχήμα στα χείλη σου πριν τα βάψεις βάλε γύρω τους λίγο concealer χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Το κραγιόν σου δεν θα φύγει ποτέ από τη θέση του και επίσης θα αποφύγεις το να κάνεις ένα τεράστιο και αφύσικο περίγραμμα.

3. Πάντα να χρησιμοποιείς ένα πινέλο χειλιών για να βάλεις το κραγιόν σου ακόμα και όταν αυτό είναι σε stick. Με αυτόν τον τρόπο θα το απλώσεις στα σωστά σημεία και δεν θα βάλεις υπερβολική ποσότητα.

Αφροδίτη Γερωνυμάκη