Πώς θα αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένη κάθε μέρα

κουρασμένη

7 τρόποι για να αντιμετωπίσεις την κούραση που νιώθεις καθημερινά

Δεν νιώθεις όλες τις μέρες ευεξία και δεν έχεις φουλ ενέργεια συνέχεια. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές αισθάνεσαι κουρασμένη αφού οι πολλές υποχρεώσεις και οι σκέψεις δεν σε αφήνουν λεπτό. Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις κάθε μέρα ολοένα και περισσότερη ενέργεια; Ανακάλυψε 7 εύκολους τρόπους:

  1. Πάρε μια βαθιά αναπνοή

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά. Η βαθιά αναπνοή μπορεί να βοηθήσει την κυκλοφορία του οξυγόνου στα κύτταρα του σώματός σου αλλά και των θρεπτικών συστατικών στο αίμα. Για αυτό, αν νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια, πάρε μια βαθιά αναπνοή. Θα σε βοηθήσει επιπλέον να μην πάρεις κιλά, να αποφύγεις τις φλεγμονές αλλά και θα σε ξυπνήσει.

2. Πιες νερό

Εάν δεν πίνεις αρκετό νερό, ίσως ο οργανισμός σου σε προειδοποιεί – μέσω της κούρασης που νιώθεις- να αυξήσεις τα λίτρα! Μην καταφεύγεις σε χυμούς ή αναψυκτικά όταν είσαι κουρασμένη, αφού για να ενυδατωθείς σωστά και να πάρεις ενέργεια χρειάζεσαι νερό και όχι ζάχαρη! Πάντα να έχεις δίπλα σου μια κανάτα ή ένα ποτήρι νερό για να μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Κινήσου!

Εάν όλη μέρα βρίσκεσαι μπροστά σε ένα υπολογιστή δουλεύοντας ή κάνεις καθιστική ζωή, τότε σίγουρα κουράζεσαι. Η κίνηση και η γυμναστική θα σε ξυπνήσουν και θα σου δώσουν ενέργεια!

4. Άκου μουσική

Η ησυχία μερικές φορές σε κάνει να βαριέσαι… κι η βαρεμάρα φέρνει εύκολα κούραση. Είναι λογικό λοιπόν όταν δεν είσαι σε δημιουργική φάση και βαριέσαι να νιώθεις πιο κουρασμένη. Βάλε λίγη μουσική, βρες ένα χόμπι, χόρεψε ή ζωγράφισε κι αμέσως θα εξαφανιστεί κι η κούραση.

5. Χαμογέλα!

Το γέλιο έχει πολλά πλεονεκτήματα για την ψυχολογία σου αλλά και την υγεία σου αφού απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Αυτό σε κάνει αυτομάτως να μην νιώθεις κουρασμένη, σύμφωνα με τις έρευνες.

6.  Μίλα

Είναι πολύ εύκολο να νιώσεις κούραση… όταν δεν μιλάς. Είτε βρίσκεσαι στο γραφείο είτε στο σπίτι, αν νιώθεις κουρασμένη, βρες ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης που θα σε «ξυπνήσει» και θα σου δώσει ενέργεια.

7. Κοιμήσου

Ο καλύτερος τρόπος για να μην νιώθεις κουρασμένη κατά τη διάρκεια της μέρας είναι να κοιμάσαι το μεσημέρι για λίγα μόλις λεπτά! Κλείσε τα μάτια σου, καθάρισε τη σκέψη σου και κοιμήσου για 20 λεπτά! Είναι αναζωογονητικό και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

(Photo by Dawid Sobolewski on Unsplash)