7 συνήθειες που υπόσχονται μακροζωία

Μακροζωία

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στο προσδόκιμο ζωής. Το άγχος, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι μερικές από τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν την μακροζωία. Ευτυχώς, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες υγιεινές συνήθειες για είστε και να παραμείνετε υγιείς για αρκετά χρόνια.

1.Σούσι: Δεν είναι τυχαία που οι γιαπωνέζες ζουν πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ωμέγα-3 λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια αλλά και στο σούσι μπορούν  να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.

2.Σοκολάτα: Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας υγείας με μέτρο, δηλαδή 2 μερίδες την εβδομάδα, ευνοούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

3. Ευτυχία: Οι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε μια ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους παρά σε μια λιγότερο ευτυχισμένη. Η ευτυχία, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με την αισιοδοξία αλλά και με το λιγότερο άγχος. Τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης και η μειωμένη αρτηριακή  πίεση μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.

4.Ξηροί καρποί:  Η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, του διαβήτη, του καρκίνου και άλλων σοβαρών παθήσεων. Σύμφωνα με έρευνες όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από όσους δεν καταναλώνουν καθόλου ξηρούς καρπούς.

5. Πείτε όχι στην καθιστική ζωή: Η καθιστική ζωή μπορεί αν κάνει καλό.. στη δουλειά σας, αλλά δεν κάνει καλό στον οργανισμό σας. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που κάθονται πάνω από 6 ώρες την ημέρα έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από διάφορες παθήσεις συγκριτικά με τις γυναίκες που κάθονται καθημερινά λιγότερο από 3 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ΓΥΝΑΙΚΑ