7 «εξωτικές» παραλίες που δεν θα πιστεύεις ότι βρίσκονται στην Ελλάδα!

7 εξωτικές παραλίες

Έχεις κολυμπήσει ποτέ σε τιρκουάζ νερά; Έχεις βουλιάξει την πατούσα σου σε λευκή άμμο; Aν ενδιαφέρεσαι να το κάνεις, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε να βγεις στον πηγαιμό για τον Ινδικό Ωκεανό, ούτε και να ψάξεις κάποιο μυστικό νησί της Καραϊβικής (το οποίο άλλωστε μπορεί να το έχει προλάβει και ο Johnny Depp). Η Ελλάδα μας έχει τις δικές της «εξωτικές» παραλίες, μέρη εξωπραγματικής ομορφιάς που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι βρίσκονται τόσο κοντά μας.

Μιας και ο καιρός λοιπόν είναι ήδη καλοκαιρινός και οι φίλοι μας στο facebook ανεβάζουν φωτογραφίες από την ηλιοθεραπεία τους, ας δούμε 7 από τις ομορφότερες εξωτικές παραλίες της Ελλάδας!

 

 

Μπάλος, Κρήτη

Πέρυσι τέτοιο καρό, το Business Insider συμπεριέλαβε τον Μπάλο στα 35 άγνωστα «στολίδια» του κόσμου. Άγρια φύση, ρηχά πρασινογάλαζα νερά, απαλή άμμος, σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και αποκλειστική πρόσβαση με καραβάκι από τον Κίσσαμο.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Το απόλυτο τιρκουάζ! Δύο χιλιόμετρα υπέροχου, ψιλού βότσαλου καταλήγουν σε καταγάλανα νερά που μοιάζουν ψεύτικα. Στην παραλία μπορείς μεταξύ άλλων να απολαύσεις και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Χαλάλι τα τριακόσια-κάτι απότομα σκαλοπάτια που έχεις να σκαρφαλώσεις κατά την επιστροφή...

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Διάσημη κυρίως για το σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω, διαθέτει πρασινογάλαζα νερά, λευκή και απαλή σαν πούδρα άμμο που σχηματίζει μίνι αμμόλοφους στο πίσω μέρος και δυο χαριτωμένα λοφάκια στα πλαϊνά. Απλά υπέροχη!

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Τέτοιους απόκοσμους σχηματισμούς βράχους δεν έχεις ξαναδεί! Οι Καβουρότρυπες, με τα εξωτικά νερά και την άγρια ομορφιά τους, θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί από καλλιτέχνη. Αν δεν θέλεις να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα, αυτή είναι η παραλία σου.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Όχι να το παινευτούν, αλλά οι Κρητικοί έχουν τουλάχιστον δύο με τρεις παραλίες στο top10 των καλύτερων της Ελλάδας. Το νερό εδώ δεν φτάνει πάνω από τα γόνατά σου, η άμμος έχει ροζ απόχρωση, τα νερά είναι ακριβώς όπως τα βλέπεις στη φωτογραφία, ενώ πάνω στους αμμόλοφους φυτρώνουν ολόλευκα κρινάκια. 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά.

Σεϋχέλλες, Ικαρία

Τυχαία νομίζεις έχει αυτό το όνομα; Τα τιρκουάζ νερά, τα λευκά βότσαλα και τα επιβλητικά βράχια της συγκροτούν το ομορφότερο ίσως τοπίο αυτού του υπέροχου νησιού. Φόρα σπορτέξ όμως, γιατί ένα εικοσάλεπτο ανώμαλης κατάβασης το έχεις...