7 παραλίες της Αττικής για όσους θα μείνουν στην Αθήνα τον Αύγουστο!

Στιγμιότυπο 2017-08-07, 9.29.56 πμ

Μπήκε ο Αύγουστος και οι ζέστες και εσύ δεν μπορείς να φύγεις από την Αθήνα; Μην ανησυχείς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις και εσύ το μπάνιο σου. Η Αττική έχει μερικές υπέροχες παραλίες με καθαρά νερά που είναι ιδανικές για λίγες στιγμές χαλάρωσης αν δεν μπορείς να απομακρυνθείς περισσότερο από την Αθήνα. Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με 7 παραλίες της Αττικής που πρέπει να επισκεφτείς αν μείνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα.

1- Ψάθα

Η Ψάθα βρίσκεται στην βορειοδυτική Αττική, πιο συγκεκριμένα στον Κορινθιακό κόλπο και είναι μία από τις πιο γνωστές και ωραίες παραλίες της Αττικής. Με μία παραλία περίπου δύο χιλιόμετρα σε μήκος, ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά είναι ιδανική για λίγες στιγμές χαλάρωσης.

2- Ερωτοσπηλιά

Μία από τς πιο γνωστές παραλίες στο Πόρτο Ράφτη που στις αρχές του καλοκαιριού ήταν πάντα γεμάτη με κόσμο. Η παραλία έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο μπορείτε να κάτσετε στη σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω ή να διασκεδάσετε στον ελεύθερο χώρο της παραλίας. Τέλος έχει όμορφες σπηλιές και γαλάζια νερά.

View this post on Instagram

#merman

A post shared by Marianna Stefani (@3_good_deeds) on

3- ΚΑΠΕ/ Λεγρενά

Την παραλία ΚΑΠΕ ή αλλιώς Λεγρενά σίγουρα στην έχει αναφέρει κάποιος. Μία μη οργανωμένη μαγευτική και βραχώδης παραλία που συγκαταλέγεται στις ωραιότερες της Αττικής με πεντακάθαρη αμμουδιά και καθαρά νερά.

View this post on Instagram

#samiaxeurope

A post shared by •Belle âme & Coeur d'enfant• (@liberacomelarte) on

4- Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Κοντά στη λίμνη της Βουλιαγμένης και απομακρυσμένη για τον πολύ κόσμο. Τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης είναι όμορφα, ήσυχα και  καθαρά. Τα λιμανάκια είναι από τις παραλίες που έχουν κόσμο ακόμα και τις καθημερινές που είτε βουτά απευθείας στη θάλασσα είτε κάνει ουρά περιμένοντας στους βατήρες που έχει.

View this post on Instagram

Alguien se cree pez. 🌊

A post shared by Stella Canela (@stellacanela) on

5 - Κακιά Θάλασσα

Η Κακιά Θάλασσα είναι μία από τις πιο ωραίες οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Με beach bars, καθαρή θάλασσα, ξαπλώστρες και έναν όμορφο και τεράστιο βράχο. Αν σου αρέσει να βλέπεις κόσμο στην παραλία η συγκεκριμένη παραλία είναι ιδανική για εσένα.

6- Καβούρι

Το Καβούρι απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι πόλος έλξης για τους περισσότερους Αθηναίους τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ένας κολπίσκος με καθαρά νερά  και αρκετά καφέ και ταβέρνες.

View this post on Instagram

No complains ...love it @chodakowskaewa

A post shared by Lefteris Kavoukis 🏅 (@kavoukis) on

7- Σχίνος

Ο Σχίνος είναι μια πανέμορφη μικρή παραλία μπροστά από το χωριό Σχίνος. Δεν είναι πλήρως οργανωμένη παραλία, αλλά έχει ένα από τα δημοφιλέστερα beach bar της Αττικής το Cariocas. H παραλία έχει ψιλό βότσαλο και γαλάζια νερά. Παράλληλα έχει και ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα που αξίζει να το δείτε.

Μαίρη Ιακωβίδη