Τα 7 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση ενός μικρού χώρου

διαμόσμηση

Ιδέες και λύσεις για να αποφύγετε τα λάθη που μικραίνουν τον χώρο σας

To να διακοσμήσετε ένα μικρό σπίτι είναι μία δύσκολη υπόθεση, καθώς όσο μικρότερος είναι ο χώρος που έχετε στη διάθεση σας, τόσο λιγότερα λάθη μπορείτε να κάνετε. Για να μην νιώθετε άβολα στον μικρό σας σπίτι, παρακάτω θα βρείτε τα πιο συχνά διακοσμητικά λάθη που γίνονται σε μικρούς χώρους, αλλά και τρόπους να τα διορθώσετε.

1. Bάζετε μικροσκοπικά χαλιά

Μπορεί να πιστεύετε πως σε μικρά δωμάτια ταιριάζουν επίσης μικρά χαλιά, ωστόσο αυτό είναι εντελώς λάθος. Αν δεν είναι απλωμένα κάτω από έπιπλα ή δεν είναι τοποθετημένα στην μέση του δωματίου, κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει εξαιρετικά μικρός. Θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ένα χαλί μεγάλων διαστάσεων, που θα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από μεγάλα έπιπλα ή να μην βάλετε καθόλου χαλιά.

2. Επιλέγετε έπιπλα, που είναι πολύ μεγάλα

Όταν επιλέγετε μεγάλα έπιπλα, καλό είναι να μην παρασυρθείτε. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με μικρά έπιπλα, που μπορεί να μην σας αρέσουν, αλλά πρέπει να ανακαλύψετε τις κατάλληλες αναλογίες που ταιριάζουν στον χώρο σας. Μία έξυπνη λύση είναι η τοποθέτηση εφημερίδων στο πάτωμα, που θα μιμούνται το μέγεθος των επίπλων που σας ενδιαφέρουν. Έτσι, θα δείτε τι ταιριάζει περισσότερο.

3. Έχετε πάρα πολλά μαξιλάρια

Ακριβώς όπως ένα μικρό χαλί θα αποκαλύψει τις μέτριες διαστάσεις του χώρου σας, έτσι και τα πολλά μαξιλάρια θα κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να μοιάζει «κλειστοφοβικό». Γενικά «το λιγότερο είναι περισσότερο» ισχύει και για τα αξεσουάρ στους μικρούς χώρους.

4. Έχετε κακό φωτισμό

Ο κακός φωτισμός είναι ο βασικός εχθρός των μικρών σπιτιών, καθώς θα δημιουργήσει σκοτεινές γωνίες, που συμβάλλουν στη συρρίκνωση του αντιληπτού χώρου σε ένα δωμάτιο. Αντίθετα, αν φωτίσετε τον χώρος σας σωστά και κάθε γωνία φωτιστεί πλήρως, θα μοιάζει πολύ μεγαλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας