6 tips για να μειώσεις δραστικά την κυτταρίτιδα

kutta

Απομάκρυνε τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, αφού σε αυτές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και μείωσε την κυτταρίτιδα με φυσικούς τρόπους!

Ακολούθησε μια δίαιτα με καθαρές, αλκαλικές και μη επεξεργασμένες τροφές

Όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θεωρούνται αλκαλικές τροφές και θα πρέπει να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής σου. Το κλειδί είναι να αυξήσεις σταδιακά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ώστε να μην συσσωρεύεται στο σώμα περισσότερη τοξικότητα από όση μπορεί να αφαιρέσει.

Ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό και να λαμβάνεις υγιεινά υγρά, όπως τσάι από βότανα, για να «ξεπλένεις» τον οργανισμό σου από τις τοξίνες. Το νερό δεν βοηθάει μόνο στην πρόληψη της κυτταρίτιδας αλλά και στη μείωση της.

Αντάλλαξε το αλάτι

Αντικατέστησε το κλασικό αλάτι με μη επεξεργασμένο, όπως το αλάτι Ιμαλαϊων, αφού το μόνο που προσφέρει είναι συσσωρευμένη τοξικότητα. Ακόμα όμως και αν το ανταλλάξεις με ένα μη επεξεργασμένο, το οποίο θα σου δώσει κάποια ωφέλιμα μεταλλικά στοιχεία, θα πρέπει να προσέχεις την ποσότητα.

Τρίψιμο και μασάζ

Η τόνωση του λεμφικού συστήματος με τη βοήθεια ενός σκληρού σφουγγαριού και μασάζ βοηθά στην απελευθέρωση των τοξινών. Στόχευσε στις προβληματικές περιοχές και κάνε για μερικά λεπτά μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Επανέλαβε τακτικά μέσα στην εβδομάδα.

Κίνηση και ιδρώτας

Η τακτική άθληση αποτελεί μία ακόμη δίοδο για να αποβάλλεις τις τοξίνες, αφού ο ιδρώτας βοηθά στην απομάκρυνση τους. Εκτός όμως από αυτό, η γυμναστική βοηθά στη βελτίωση της συνολικής εικόνας του σώματός σου.

Ελάττωσε τη χρήση προϊόντων που αδυνατίζουν το δέρμα

Αν χρησιμοποιείς διάφορα χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα σε περιοχές που έχεις κυτταρίτιδα και τα οποία αδυνατίζουν το δέρμα σου (όπως τα στεροειδή), τότε η κυτταρίτιδα θα γίνεται περισσότεροεμφανής. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση να διακόψεις την αγωγή, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Προσπάθησε όμως να ενυδατώνεις το δέρμα σου με θρεπτικά έλαια, όπως είναι το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο.