6 ιδέες για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου για το καλοκαίρι

βεράντα + κήπος

Τώρα που είναι καλοκαίρι όλο και περισσότερες ώρες θα περνάς στη βεράντα ή τον κήπο σου, μόνη σου ή με παρέα. Εμείς σου προτείνουμε ιδέες για ανανεώσεις το μπαλκόνι σου για την εποχή και να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική όαση μέσα στην πόλη.

Βάλε χαλάκι

Μπορεί να σου ξενίσει σαν ιδέα, αλλά μια κουρελού ή ένα χαλάκι θα δώσουν άλλη οπτική και θα κάνουν το μπαλκόνι να μοιάζει με ένα ακόμα δωμάτιο του σπιτιού. Ακόμα, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κρύψεις και το δάπεδο που μπορεί να μην σου άρεσε.

Καλλιεργείστε μυρωδικά

Πέρα από το γεγονός ότι θα έχεις έτοιμα βιολογικά μυρωδικά για το φαγητό σου, θα ομορφύνεις και τον χώρο σου, αφού θα γεμίσει με πράσινα φυτά γεμάτα μυρωδιές.

herbs

Ξύλινο διαχωριστικό

Βάλε στον τοίχο σου ένα ξύλινο διαχωριστικό και γέμισε το με φωτάκια ή πολύχρωμα γλαστράκια με φυτά, κατά προτίμηση αναδυόμενα φυτά για να θυμίζει ακόμα περισσότερο όαση.

Ζαρντινιέρες

Αν δεν θες να γεμίσεις το δάπεδο με γλάστρες, προτίμησε να κρεμάσεις μακρόστενες ζαρντινιέρες στα κάγκελα. Έτσι, το μπαλκόνι σου θα περιβάλλεσαι από φυτά, και θα έχεις και ελεύθερο χώρο.

Balcony (3)

Παλέτες και καφάσια

Πάρε παλέτες και καφάσια και κάνε τα από καναπέδες και σκαμπό, μέχρι τραπεζάκι και γλάστρες. Τα καφάσια και οι παλέτες θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα διακόσμησης και θα σε κάνουν να ξεφύγεις από τα τετριμμένα.

Balcony (1)

Μαξιλάρια και ριχτάρια

Γέμισε το χώρο σου με πολύχρωμα μαξιλάρια σε διάφορα prints και πρόσθεσε χρωματιστά ή ριγέ ριχτάρια, για να σου θυμίζει ο χώρος ακόμα περισσότερο νησί.