6 τροφές που θα σας κάνουν να νιώσετε ευτυχισμένη

Eggs

Κι όμως υπάρχουν!

H ευτυχία είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί νιώσει κανείς πάνω σε αυτό τον πλανήτη είτε αυτή προέρχεται από μια συγκεκριμένη στιγμή είτε από μια περίοδο γενικά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος προκειμένου να είναι ευτυχισμένος όπως για παράδειγμα να κερδίσει την δουλειά των ονείρων του, να βρει το άλλο του μισό, να αποκτήσει παιδάκι ή απλώς επειδή είναι υγιής και να χαμογελά.

Παρ’όλα αυτά, υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος που μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένες και δεν είναι άλλος από το να καταναλώνουμε συγκεκριμένες τροφές. Υπάρχουν τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην καταπολέμηση του άγχους.

1.Βρώμη 

Οι υδατάνθρακες ενισχύουν την παραγωγή σερατονίνης στο σώμα μας, γεγονός που τους κάνει απαραίτητους. Ωστόσο, οι επιλογές που έχουμε σε υδατάνθρακες είναι πολλές και διαφορετικές. Η ιδανική τροφή που περιέχει υδατάνθρακες, δεν είναι πλούσια σε ζάχαρη, έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και μας κάνει και χαρούμενες, δεν είναι άλλη από την βρώμη.

2.Αβγά

Τα αβγά αν και μικρά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες, βιταμίνες, μέταλλα γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα στην διατροφή μας. Ακόμα, τα συστατικά που περιέχει ενισχύουν τη μνήμη, την επικοινωνία με τους γύρω μας καθώς και τη δημιουργικότητά μας.

3.Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι της κολοκύθας περιέχουν μαγνήσιο και συμβαλλουν στην καταπολέμηση της έντασης και του άγχους. Πέρα από τα θρεπτικά τους συστατικά είναι και μια καλή πρόταση για να ανανεώσετε τις συνταγές των αγαπημένων σας φαγητών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr